2020’de En Çok Görüntülenen Projeler

Arkitera.com’da 2020’yi değerlendirirken, bu yıl yayınlanan ve en çok görüntülenen projeleri derledik.

Aşağıda “Türkiye” ve “Yurt Dışı” üst başlıkları altında göreceğiniz sıralama 1 Ocak – 21 Aralık 2020 tarihleri arasındaki Google Analytics verileri kullanılarak oluşturulmuştur. Geçtiğimiz sene en çok görüntülenen projeler değerlendirilirken, yalnızca 2020 yılında yayına alınmış olan içerikler dikkate alınmıştır.

Türkiye

Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Binası (ARK-itecture + BG Architects)

BG Architects ve ARK-itecture tarafından tasarlanan Özyeğin Üniversitesi Mimarlık ve Tasarım Fakültesi, 2019 yılında inşa edildi. Roger Klein, Bülent Ergin Güngör, Can Dağarslanı ve Caner Ölçüşenler’in tasarladığı yüksek öğrenim yapısı Türkiye Mimarlık Yıllığı 2019’da yer alıyor.

Kavuşma Durağı (IND [Inter.National.Design])

İBB Kültür Varlıkları Projeler Şube Müdürlüğü girişimi ile Taksim Meydanı’na kurulan yapı bir toplanma, etkinlik ve sergi yapısı. IND [Inter.National.Design] tarafından tasarlanan Kavuşma Durağı, 16.02.2020 tarihinde İstanbul Taksim Meydanı’na inşa edildi; 9 Mart’ta Bağcılar Meydanı’na taşındı ve 27 Ağustos’ta tekrar hizmete açıldı.

Çoker Evi (Per Se Mimarlık)

Per Se Mimarlık tarafından tasarlanan Çoker Evi, Çanakkale Ayvacık’a bağlı Söğütlü Köyü’nde inşa edildi. Ali Derya Dostoğlu ve Uğur Özer’in tasarladığı konut yapısı Mimarlık Yıllığı 2019’da yer alıyor.

Koray Arslan Evi (Mert Uslu Mimarlık)

Mert Uslu Mimarlık tarafından tasarlanan ve 2019 yılında inşa edilen villa İzmir’de bulunuyor. Mert Uslu ve Nilay Özcan Uslu’nın tasarladığı konut yapısı, Yelki’de (Güzelbahçe) çam ve zeytin ormanları arasında 934 m2’lik parsel içerisinde yer alıyor.

Payamlı Evi (BAGO Mimarlık)

BAGO Mimarlık tarafından tasarlanan ev, İzmir Seferihisar’ın Payamlı köyüne 2020 yılında inşa edildi. Gökçe Kursav ve Barış Kursav’ın tasarladığı konut yapısı 450 metrekarelik bir arsada, 140 metrekare inşaat alanına sahip.

Yurt Dışı

Shou County Kültür ve Sanat Merkezi (Studio Zhu-Pei)

Shou County Kültür ve Sanat Merkezi, kentin yerel mimarisinden esinle Studio Zhu-Pei tarafından tasarlanmış. Shou, Çin Anhui Eyaletinin merkezinde, Huai Nehri’nin güney kıyısında, eski kentin 1-2 kilometre güneydoğusunda, boş, düz tarım arazileri olan yeni bir bölgede inşa edilmiş.

Mi Casita Okul Öncesi Eğitim ve Kültür Merkezi (Barker Associates Architecture Office (BAAO Architects) + 4|Mativ Design Studio)

BAAO Architects ve 4|Mativ Design Studio tarafından tasarlanan okul öncesi eğitim ve kültür merkezi projesi Brooklyn New York’ta, yeni bir karma kullanım gayrimenkul geliştirme projesinin içinde yer alıyor.

Kibrit Kutusu Evleri (Avanto Architects)

Avanto Architects tarafından tasarlanan, hafif eğimli bir araziye inşa edilen projen, yıkılan tek bir evin yerine iki adet bağımsız konut yerleştirirken evlerin her birine mümkün olan en iyi manzarayı sağlamak ve mahremiyeti koruyabilmeyi hedefliyor.

Junshan Kültür Merkezi (Neri&Hu Design and Research Office)

Neri&Hu tarafından tasarlanan, kulüp evi ve satış ofisi olan ve 2020 yılında inşaatı tamamlanan yapı Pekin’in hemen dışında Miyun havzasında yer alıyor. Tasarımcılar, mevcut avlu sistemini de kullanarak biri kulüp üyesi diğer de satış ofisi müşterisi olan kullanıcı için iki katmanlı ancak iç içe geçen bir deneyim tasarlamış.

Ningbo Yeni Kütüphanesi (Schmidt Hammer Lassen Architects)

Sulak bir ekosistemin kenarında bulunan Ningbo’daki yeni halk kütüphanesi, Schmidt Hammer Lassen’in Çin’de tamamlanan ilk kütüphane projesi. 1927 yılında kurulan ve günde üç ila dört bin kişinin ziyaret ettiği orijinal Ningbo Şehir Kütüphanesi, bölgedeki en büyük tarihi ve antik kitap koleksiyonuna sahip. Açık, erişilebilir mimarisi ile yeni kütüphane, günlük ziyaretçi sayısını iki katına çıkarmayı ve topluluğun kültürel kalbi olmayı hedefliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın