Gilles Retsin ile “Zorlukların İçindeki Değer ve Mimarlık”

8. bölümünü yayınladığımız AnylabTALKS podcastinde mimar Nurgül Yardım, Londra'da yaşayan mimar ve tasarımcı Gilles Retsin ile konuşuyor.

“Bugün büyük zorluklar ile karşılaşsak da aktif olmak ve aksiyon almak için yüzleşmek için değerli bir zamandayız. Dünyaya katkıda bulunmalı ve bunun için farklı yöntemler bulmalıyız.” – G.Retsin / Anylabtalks

Gilles Retsin mimarlık eğitimini Belçika, Şili ve İngiltere’de tamamladıktan sonra AA-DRL ‘de yüksek lisansını yaptı. Kendi pratiğini kurmadan önce, Zürih’te Christian Kerez ile birlikte çalıştı. Tasarım çalışmaları; New York Museum of Art and Design, Royal Academy ve Centre Pompidou gibi önemli kültürel kurumlarda sergilendi. Tallinn Mimarlık Bienali’nin ana kurulumu için düzenlenen yarışmada birincilik kazanan Retsin, halen UCL Bartlett School of Architecture B-Pro Mimari Tasarım programı direktörüdür. Gilles Retsin kendi mimarlık pratiğinin yanında, Londra merkezli bir tasarım-teknoloji pratiği olan AUAR (Automated Architecture) şirketinin kurucu ortaklarındandır.

Bu söyleşide; dijital teknolojiler, dünyanın karşılaştığı zorluklar ve mimarlık eğitimi üzerinden mimarların gelecekte nasıl bir rol oynayacağı hakkında Gilles Retsin ve Nurgül Yardım’ı dinliyoruz.

“Mimar olarak kendimizi nasıl konumlandırdığımız konusunda köklü bir değişiklik yapmamız gereken çok alan olduğunu düşünüyorum, ancak bu durum yaratıcılıktan vazgeçmek anlamına gelmiyor” – G.Retsin / Anylabtalks

Etiketler

Bir yanıt yazın