Yapmayın Bunu!..

Sonunda korkulan oldu ve Kamil Ocak stadının yerine Ticari ve Konut yapılmasına karar verildi. Kentin en yoğun bölgesinde, Kamil Ocak'ın bulunduğu bölgeye Serbest konut ve ticari alan yapılma kararı şehrimizde bomba etkisi yarattı.

Çevre ve Şehircilik Bakanlığınca alınan karar Büyükşehir Belediyesine bildirildi. Böylece Kamil Ocak stadının bulunduğu bölgeye ucu açık onlarca kat yüksekliğinde binalar dikilecek, Gaziantep merkezi hem bina olarak hemde trafik yönünden boğulacak hale dönüştürülecek. Bu arada tarihi Gaziantep Kalesinin etrafı da binalarla kapatılmış olunacak.

TAMAMEN RANTA YÖNELİK UYGULAMA

Yeni stadyumu şehir dışına kaydıran, Gaziantepli’nin nefes almasını sağlayacak mevcut stadın yerini ise yüksek katlı binalar ve ticari iş merkezleri yapmaya karar veren TOKİ’nin bu uygulamasının tamamen ranta yönelik olduğu belirtildi.

MEYDAN YAPILACAKTI

Gaziantep’in mevcut yapısıyla büyük bir meydanı olmayışı göz önünde bulundurulduğunda, burasının meydan yapılması fikri gündeme getirilmişti. Kentin sosyal dokusunun bu meydana uyacağı söylenmiş, gelen yerli ve yabancı turistlerin kent ekonomisine önemli katkı sağlayacağı ifade edilmişti.

BAŞBAKAN DA MEYDAN DEMİŞTİ

Geçtiğimiz yıl Gaziantep’e gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Demokrasi meydanında yaptığı miting sonrası Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey’e “size büyük bir meydan lazım”demişti. Güzelbey’de Demokrasi meydanını içine katacak şekilde Kamil Ocak stadının yerini geniş bir meydan haline getirme konusunda düşünceleri olduğunu ifade etmişti.

KONUKOĞLU CAMİ YAPALIM DEMİŞTİ

Öte yandan Kamil Ocak Stadının bulunduğu alana Abdülkadir Konukoğlu Cami teklifi götürmüştü. Bu alanın büyük bir cami yapılabileceğini söyleyen Konukoğlu’nun önerisi de kabul görmemişti.

STK’LAR TEPKİ GÖSTEREBİLİR

Kamil Ocak stadının yerinin yüksek yoğunluklu ticari ve konut alanı yapılma kararına şehrimizdeki STK’ların tepki göstereceği öğrenildi. Bu konuda çalışmalar yapıldığı belirtilirken, yakında önderliğini Mimarlar Odasının yapacağı bir toplantı ile Gaziantep’te duyarlı insanların bu rant oyununu bozmaya çağıracakları öğrenildi.

Etiketler

Bir yanıt yazın