Villiers-le-Bel Belediye Binasının Genişletilmesi

Villiers-le-Bel Belediye Binasının Genişletilmesi

Graal, Paris'in yaklaşık yirmi kilometre kuzeyinde bulunan bir Fransız kasabası olan Villiers-le-Bel'deki belediye binasının yenileme ve genişletme projesini tamamladı.

Fotoğraflar: Maxime Verret

Proje, içe dönük kurumsal yapıyı, çevredeki kentsel doku ve sosyal bağlamla diyalog içinde var olan bir yapıya dönüştürüyor. Yeni ek yapının birleştirici mimari tarzı, hızla gelişen şehir merkezinin bu bölümünün tutarlılığını geliştirmek için, mimari açıklama yapmaktan ziyade, zaten orada olanı netleştirmeye çalışan bir düzenleme yaratıyor.

Yeni hacim, tarihi belediye binasını çerçeveleyen bir arka plan görevi görüyor. Proje, bir birikim süreciyle mevcut belediye binasını oluşturan binalar arasındaki farklı ilişkileri düzenleyen aracı bir unsur olarak karşımıza çıkıyor.

Dolulukların ve boşlukların karşılıklı etkileşimi yoluyla değişen bej tonlarındaki yeni cephe kaplaması, bu kurumsal tesise, kasabanın eski evlerini temsil eden terakota kaplı binalarıyla uyum içinde yeni, zarif ve huzurlu bir varlık kazandırıyor.

Mevcut iki bina arasına yerleştirilen yeni ek, çok sıkışık bir alana yerleşiyor. Bu artık alan, cephenin şeffaflığının ön avluyu doğrudan binanın iç kısmına kadar uzattığı ve aynı zamanda vatandaşların işlerini engellenmeden sakin bir şekilde yürütmelerini sağlayan bir lobiye dönüştürülmüş.

Batı tarafından, hacim, o zamandan beri sadece birkaç yıl içinde çok kültürlü kavşak haline gelen küçük bir kasabanın orijinal müstakil evlerini hatırlatmak için tasarlanmış iki eğimle iki çatı altında ayrılıyor.

Etiketler

1 Yorum

  • Abdullah ALTIN says:

    Google Earth aracılığıyla şehri keşfettikten ve bilgi topladıktan sonra fark ettiğim Villiers-le-Bel Belediye Binası’nın genişletme projesi, geçmişin mirası ile geleceğin vizyonunu ustalıkla birleştirmiş. Yeni eklenen kısım, mevcut yapıya zarifçe entegre edilmiş ve kasabanın karakterini güçlendirmiş. Mimarların, kasabanın zengin kültürel dokusuna ve tarihi değerlerine gösterdiği özen, projeyi mükemmelleştirmiş.

Bir yanıt yazın