VELUX Daylight Talks’un Yeni Konuğu Francesco Veenstra

Daylight Talks 2024 serisi, 2021'den beri Hollanda'da Baş Hükümet Mimarı olan ve 2017'den bu yana Delft'teki Vakwerk Architecten ortağı Francesco Veenstra ile devam ediyor.

Veenstra konuşması hakkında şöyle bir ön bilgi paylaşıyor:

Daylight Talk #19: “Geçiş Toplumu; hassas bir dengeleme eylemi”

“Büyük zorluklarla karşı karşıyayız. Toplumun ihtiyacı olan büyük geçişleri daha fazla ertelemeyi göze alamayız. Bu geçiş sürecinin şehirlerimizde, kırsal kesimde, endüstriyel alanlarda etkileri var.

Uluslararası iklim hedeflerine ulaşmak için hangi kararları almamız gerektiğini daha iyi anlamak gerekiyor; Döngüsel bir ekonomiye ve sağlam bir doğal biyolojik çeşitliliğe geçebilmek için odağımızı gelecek yüzyıla doğru ilerletmeliyiz. İlginç manzaralar aramak yerine zamanda geriye doğru çalışmak ve geniş tabanlı gelecek öngörülerine göre şimdi hangi eylemin yapılması gerektiğini belirlemek. Yeni cevaplar arıyoruz: sadece neyi daha iyi yapmamız gerektiğini değil, neyi farklı yapmamız gerektiğini de…”

Daylight Talks Hakkında

“Daylight Talks” VELUX Group tarafından farklı mimarlık okullarıyla işbirliği içinde organize ediliyor ve Uluslararası Mimarlar Birliği (UIA) ve Avrupa Mimarlık Eğitimi Birliği (EAAE) tarafından destekleniyor. Bu aydınlatıcı konuşmalar, mimaride doğal ışık kullanmanın önemini araştırıyor; projelerinde ve eğitim programlarında gün ışığıyla aktif olarak çalışan tasarımcılara ve eğitimcilere yer veriyor.

Daha fazla bilgi için: Daylight Talks – Daylight and Architecture

VELUX sponsorluğunda hazırlanmıştır.

A: Girne Mah. Girne Cad. No: 119/121 Maltepe – İstanbul
T: 0216 302 54 10
W: www.velux.com.tr 
Etiketler

Bir yanıt yazın