TOKİ’den Doğal Afetlere Karşı Doğa Dostu Afet Üssü

TOKİ doğal afetler sonrası koordinasyon için üs yapacak. AFAD, bina içindeki operasyon merkeziyle afetlerde krizleri en iyi şekilde yönetecek. Çatıda bir de helikopter pisti bulunacak.

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), afet öncesi ve sonrası tüm çalışmaları koordine eden Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’na (AFAD) hizmet binası inşa edecek. Hizmet binası her türlü afete dayanıklı olacak. Binada aynı zamanda afetlerde koordinasyonun sağlandığı bir operasyon merkezi de kurulacak. Bu merkez binanın statik yapısını güçlendirmek için elips olarak tasarlandı. AFAD binasının çatısında, üst düzey yöneticilerin acil durumlarda kullanabileceği helikopter pisti de bulunacak. TOKİ, AFAD binasının ihalesini 18 Temmuz 2013’te gerçekleştirecek. Bina 46 bin metrekare alan üzerine yapılacak. AFAD binası, Eskişehir yolu üzerinde bulunan Diyanet İşleri Başkanlığı ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı hizmet binaları arasında yer alacak. Yapıda, operasyon salonu, etkinlik merkezi, Ulusal Sismik Gözlem Ağı birimi, eğitim salonları, arşiv de yer alacak.

Operasyon Merkezi, her türlü afet durumunda ayakta kalabilme gerekliliğinden, hizmet binasından bağımsız planlandı. Binada tasarıma yön veren bir diğer etken ise yapının “yeşil bina” sınıfında yer alması. AFAD binasının, LEED sertifikası alabilecek düzeyde olmasına özen gösterildi.

Etiketler

Bir yanıt yazın