Tane Garden House: Vitra Campus’te Sürdürülebilirliğin Simgesi

Vitra'nın Weil am Rhein kampüsündeki yeni yapı, Tane Garden House'un, açılışı yapıldı.

Fotoğraflar: Vitra

Tsuyoshi Tane‘nin Weil am Rhein’daki bahçe evi tasarımında, Rolf Fehlbaum‘un (Vitra Fahri Başkanı), çocukluk anılarını ve doğayı Vitra Campus‘ün geleceğine dahil etme isteğinden yola çıkılmış.

Tane Garden House, Vitra Campus’ündeki modern ve çağdaş tasarım yaklaşımına nispeten zıt bir biçimde geliştirilmiş. Kampüsteki tasarımlar arasında Jean Prouvé‘nin Benzin İstasyonu, Airstream Kiosk, Frank Gehry‘nin Vitra Tasarım Müzesi, Tadao Ando‘nun Konferans Pavyonu, Zaha Hadid‘in İtfaiye İstasyonu ve Herzog & de Meuron‘un VitraHaus gibi örnekler bulunuyor.

Boyutu ve görünüşteki basitliğine rağmen, Garden House’un tasarımı üç yıl sürmüş.

Ballenberg Açık Hava Müzesi ziyareti, Tane’e malzeme kullanımı ve sürdürülebilir olması adına ilham kaynağı olmuş. Müze, ahşap, saman ve taş gibi doğal malzemelerden yapılmış 100’den fazla orijinal İsviçre binasını sergiliyor.

Tane Garden House, yerel zanaatkarlar tarafından sürdürülebilir ve mümkün olduğunda yerel kaynaklı malzemeler kullanılarak inşa edilmiş. Saman, taş ve ahşap da dahil olmak üzere organik malzemeler kullanarak alanın hafızasını sürdürülebilirlik anlayışı ile birleştiren bir üslup benimsenmiş.

Tane Garden House’un sadece 15 metrekare olmasıyla birlikte sekiz kişiye kadar ziyaretçi ağırlayabiliyor. Asıl amacı peyzaj mimarı Piet Oudolf’un Oudolf Garten bahçesinin bakımı için kullanılan aletleri depolamak olsa da küçük atölyeler ve toplantılar için de uygun mekansallığa sahip.

Cephesinde, ahşap bir bank oturma alanı ve temizlik için ahşap bir sulama alanı bulunuyor. Dokuma halat korkuluklu ahşap bir merdiven sayesinde dev bir kayadan yapılan çatıdaki seyir platformuna ulaşılıyor.

Herzog & de Meuron’dan, Gehry Tasarımı Vitra Design Museum’a Ek Bina

Kazuo Shinohara’nın Umbrella House’u Vitra Campus’te Yeniden İnşa Edildi

SANAA Vitra’nın Fabrika Binasını Tamamladı

 

Etiketler

Bir yanıt yazın