Herzog & de Meuron’dan, Gehry Tasarımı Vitra Design Museum’a Ek Bina

Herzog & de Meuron tarafından tasarlanan Vitra Schaudepot 3 Haziran'da kapılarını ziyaretçilere açıyor. Bina, mimarlık ofisinin Vitra Kampüsü'ndeki ikinci binaları.

Vitra Design Museum, aralarında Charles & Ray Eames, Verner Panton ve Alexander Girard gibi dünyaca ünlü tasarımcıların eserlerinin de bulunduğu, mobilyadan aydınlatma elemanına uzanan 8.000’in üzerinde ürün ile kendi alanında dünyadaki en büyük koleksiyonlardan birine sahip.

1989 yılında Frank Gehry tarafından tasarlanan müzenin ana binası geçici sergilere ev sahipliği yapıyordu ve koleksiyonun tamamı hiçbir zaman ziyaretçilere sunulmamıştı.

Herzog & de Meuron tarafından tasarlanan Vitra Schaudepot, 1800 yılından günümüze, Le Corbusier, Alvar Aalto, Gerrit Rietveld gibi isimlerin tasarladığı ürünlerin, Pop döneme ait plastik objelerin ve 3 boyutlu printer ile basılan yeni dönem eserlerin yer alacağı kalıcı sergiye ev sahipliği yapacak.

Vitra Schaudepot Herzog & de Meuron’un Kampüsteki İkinci Binası

Vitra Schaudepot, Herzog & de Meuron’un VitraHaus’tan sonra kampüs içindeki ikinci binası. Kampüs içinde Zaha Hadid, Alvaro Siza, Nicholas Grimshaw, Tadao Ando gibi isimlerin de binaları bulunuyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın