Salt’ta Toplumsal Bellek Sempozyumu

26-27 Haziran tarihlerinde gerçekleşecek sempozyumda, dijital olarak yaratılmış içeriğin korunması ve belleğe alınması konuları incelenecek.

Gezi Parkı direnişi süresince gündemde olan duygu, kazanç ve kayıpların, kayıt altına alınanlarla birlikte nasıl hayatta tutulacağı konusunun tartışılacağı “Farklı Kaydet: Toplumsal Bellek” sempozyumu, 26-27 Haziran tarihlerinde saat 19.00’da Salt Galata’da düzenlenecek.

“Farklı Kaydet: Toplumsal Bellek” sempozyumu, yazılım sanatı, arşivleme ve medya arkeolojisi alanından üç sanatçı, bir küratör ve bir akademisyeni bir araya getiriyor. Sempozyumda, teknolojinin dilini kullanan sanatsal pratiklerin yanı sıra, dijital olarak yaratılmış içeriğin korunması ve belleğe alınması konuları incelenecek. Ayrıca, olay anlarında arşivleme, kriz zamanı algoritmik küratörlük, eleştirel kolektif zeka ve bir düşünce aracı olarak teknolojik dil meseleleri tartışmaya açılacak.

Burak Arıkan, Joasia Krysia, Nicolas Malevé, Ali Miharbi ve Jussi Parikka’nın katılımıyla düzenlenecek sempozyumun konuşma dili İngilizce olacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın