Fütürizm ve Ayakkabı: Insideout’tan Ura Tokyo

Fütürizm ve Ayakkabı: Insideout’tan Ura Tokyo

Insideout, 47 metrekarelik kompakt bir alana sahip bir ayakkabı mağazası tasarladı. Ofis, mağazada, sosyal ve çevresel açıdan sorumlu tasarımcı ayakkabıları için bir mekan yaratırken onlara sürdürülebilir tasarımla ilgili geleneksel kavramlara meydan okuyan bir platform sunuyor.

Fotoğraflar: Kozo Takayama

Tokyo’daki bir ara sokakta, bir Bond karakterinin yeraltı laboratuvarına benzetilebilecek bir bodrum katında, moda tasarımcısı Mihara Yasuhiro’nun konsept mağazası Ura yer alıyor.

Son derece yansıtıcı ve ışıltılı ortamına rağmen iç ve dış arasındaki sınırı kıran aynalı dikilitaş benzeri bir kütle tarafından delinen floresan aydınlatma yer alıyor. Bu aydınlatma, cam vitrinle kesintisiz bir şekilde birleşiyor.

İçeride, dikilitaşın üzerinde durduğu daha büyük kayalarla diyalog halindeki küçük bir kaya yatağı ile bir tür zen bahçesi yaratılmış. Taşlar, çevrelerinin kırılganlığı üzerine bir oyun halinde var olurken ayakkabıların sağlam doğasını ve zorlu arazilerle yüzleşme yeteneklerini vurguluyor.

Insideout tasarım ekibi için konsept mağazanın genel estetiği markanın özüne meydan okuyor, bu nedenle aşırı kavramsal yan yana gelişler oldukça önemli hususlar olarak düşünülmüş ve öyle bir etki yaratılmış ki, ürünler mekanın her yerine çok net bir şekilde yerleştirilirken temiz ve klinik iç mekanların içinde daha da öne çıkıyor. Bu şekilde sosyal ve çevresel açıdan sorumlu ürünlerin geleceğin ürünleri olduğu fikrine hitap ediyor.

Aynalı duvarlara eşlik eden, çeşitli grafik gösterilere sahip ve alanın esnekliği ve özgürlüğüne katkıda bulunan birkaç LED ekranın yanı sıra mekanda paslanmaz çelik bir tezgah ve lavabo da bulunuyor.

Bu ekranların ve ayakkabıların sergilendiği bir dizi enstalasyonun sağladığı uyarlanabilirlik, yaratıldığı dünyanın doğası gibi sürekli değişen ve büyüyen bir markaya işaret eder nitelikte. Aslında Ura, Japonca’da “arka taraf, zıt, arka, ters” anlamına geliyor ve bir kez daha markanın özünde yer alan kavramsal zıtlıklara referans veriyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın