Madrid’de Zekice Tasarlanmış Çok İşlevli Bir Spor Salonu

Madrid’de Zekice Tasarlanmış Çok İşlevli Bir Spor Salonu

İspanyol ofis OAOB Architecture Madrid'de doğa ve amaca yönelik tasarımın uyumlu karışımı olan çok işlevli bir spor salonu tasarladı.

Proje, OAOB Arquitectura tarafından Madrid’deki bir okul arsasının güneybatısında inşa edilmiş.

Tasarım, dış mekânları yeniden yapılandırmak, kullanımlarını en üst düzeye çıkarmak, sirkülasyonu iyileştirmek ve bütçeye uyum sağlarken arsanın ihtiyaçlarını karşılayan verimli ve konforlu bir bina geliştirmek gib stratejik kavramsal noktalardan hareketle inşa edilmiş.

Ofis, teknik ve estetik gereksinimleri basit bir şekilde çözmek amacıyla cephe ve çatı için sanayileşmiş modüler bir sistem oluşturmuş. Bu sistemde, hem akustik hem de ısı yalıtımı ile cephede ana levha, çatıda ve iç kaplamada taban görevi gören delikli bir levha kullanılmış.

Delikli metal levhalardan oluşan endüstrileşmiş modüler sistem, teknik ve estetik gereklilikleri karşılamanın yanı sıra ses emici bir iç kaplama işlevi de görmüş.

Tangram figürleriyle süslenen dış cephe, öğrencilerin hayal gücü için bir tuval haline gelmiş ve uzaktan yaratıcılığı teşvik edecek şekilde tasarlanmış.

Çok amaçlı spor salonu ve açık alanları stratejik bir şekilde konumlandırılarak kentsel peyzaj ile yemyeşil bir doğa arasında görsel bir uyum oluşturulmuş.

Kuzeyde geniş bir oyun alanı bulunurken, bir koşu parkuru yapıyı sararak sirkülasyonu optimize etmiş.

Yaşça en küçük çocuklara yönelik alanların üzeri kapatılarak sıcaklık yaratılmış ve ölçek uyarlanmış.

Yapısal sistemlerden tesislere kadar her detayın görünür olması sağlanarak ilgi çekici ve bilgilendirici bir mimari deneyim oluşturulmuş.

Tasarım, kalite veya konfordan ödün vermeden alan ve kaynakları optimize ederek yapıyı öğrenme ortamının ayrılmaz bir parçası haline getirmiş.

Etiketler

Bir yanıt yazın