İzmir’de Kent Sempozyumu Düzenlenecek

TMMOB İzmir İKK yaklaşan yerel seçimler öncesi kent sempozyumunu yapacak.

İzmir’de 28-30 Kasım 2013 tarihlerinde MMO Tepekule Kongre ve Sergi Merkezinde yapılacak olan sempozyumdaki 27 oturumda 86 bildiri sunulacak. Ayrıca ‘kentsel dönüşüm’ anketi, mahalle sorunlarına yönelik ‘muhtar anketi’ ve ‘öğrenci anketi’ başlıklarında gerçekleştirilen üç anket çalışmasının sonuçları katılımcılarla paylaşılacak.

Sempozyum kapsamında 5, 6, 7 ve 8. sınıf öğrencilerinin eserlerinden oluşan ‘Nasıl Bir Kent İstiyoruz’ başlıklı resim sergisi ve Gezi Fotoğrafları Sergisi de gezilecek.

Gezi eylemleri ile birlikte ülkenin dört bir yanında gerçekleşen forumlar sempozyumda da hayat bulacak.

‘GEZİ YEREL YÖNETİMLERE MESAJDIR’

Konuyla ilgili gerçekleştirilen basın toplantısında sempozyumun amacını açıklayan Makina Mühendisleri Odası İzmir Şube Sekreteri Melih Yalçın, “Gezi isyanı ile halkın açığa vurduğu tepki, yerel seçimler yaklaşırken, kentlerimizi yönetenlere ve yönetmeye talip olanlara verilmiş çok önemli bir mesajdır. TMMOB olarak, emekten ve halktan yana çalışma anlayışıyla, halkımızın yaşam alanlarının savunulması konusunda uzmanlık alanına giren konularda görüş ve önerilerini yerel yönetimler, siyasi iktidar ve halkımızla paylaşmayı bu doğrultuda yerel politikalara ve hükümet politikalarına müdahale etmeyi kamusal bir görev saymaktadır” dedi.

Etiketler

Bir yanıt yazın