Ezber Bozan Tasarım Yarışması İçin İlham Verici Örnekler 03

Ege İhracatçı Birlikleri bünyesinde yer alan Ege Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçılar Birliği (EMKOUİB) tarafından öğrenci ve profesyonel olmak üzere 2 kategoride düzenlenen ödüllü tasarım yarışmasına başvurular 28 Ağustos'ta sona eriyor.

Ege İhracatçı Birlikleri bünyesinde yer alan Ege Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçılar Birliği (EMKOUİB) tarafından Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve T.C. Ticaret Bakanlığı desteği ile düzenlen Ezber Bozan Tasarım Yarışmasının temel amacı; mobilya sektöründe gelecek vaat eden genç tasarımcı adaylarının tasarımlarını ortaya çıkarırken, markalaşmış Türk tasarımcı ve tasarımlarını dünyaya tanıtmak.

Fikir, tecrübe ve hayallerin tasarıma dönüştüğü mobilya sektöründe yüksek katma değerli ürün üretebilmesi hedefi ve inovatif ürünler ortaya çıkarabilmek amacıyla III. Ezber Bozan Tasarım Yarışması’nın teması bir önceki sene olduğu gibi “SMART” olarak belirlendi.

Ezber Bozan Tasarımlar

Ezber Bozan Tasarım Yarışması kapsamında yol göstereceğine inandığımız bazı örnekleri yarışmaya ait Instagram ve Facebook hesapları üzerinden paylaşmaya devam ediyoruz.

Fransız tasarım firması Fab.brick @fab.brick tekstil atıklarını geri dönüştürerek dekoratif tuğlalar ve bölücüler tasarlıyor. Firma tekstil atıklarını çeşitli aşamalardan geçirerek lambadan kitaplığa, dekoratif objelerden bölmelere kadar farklı kullanımlara sunuyor.

Kaliforniya merkezli tasarım firması Umé Studio, genellikle tatami olarak bilinen hasırların üzerine yerleştirilen geleneksel Japon Zabuton yastıklarından oluşan modüler bir kanepe tasarladı. Kanepedeki ahşap bölmeler, oluklara çeşitli düzenlemelerle yerleştirilebilir ve bu da yatak benzeri bir platform veya iki koltuklu bir kanepe gibi farklı konfigürasyonlarla sonuçlanıyor.

Tasarımcı Stéphane Leathead tarafından tasarlanan Exocet; uzun bir sandalyeden çiftli şezlonga veya hamak tarzı sallanan sandalyeye kadar farklı ihtiyaç ve istekleri karşılamak için çeşitli şekillerde yapılandırılabilir yenilikçi bir konsept sandalye. Sandalye, tek bir ana parçadan üretilmiş ve aynı çıtalar, 360˚ dönüş sunan bir silindirin etrafına monte edilmiş.

İtalyan tasarımcı Serena Papa @serenapapait in hayata geçirdiği “Moon” isimli sandalye yalnızca aktif duruşun avantajlarını sunmakla kalmayıp, aynı zamanda her türlü ev veya iş senaryosuna uyumlu, minimalist tasarımı ve doğal renkleri ile övünen bir sandalye olarak tasarlanmış.

Tasarımcı sandalyenin ek yeri veya mekanik aksama ihtiyaç duymadan doğal olarak salınmasını sağlamak için çok hassas bir şekilde dengelenmiş kalınlıktaki polipropileni tercih etmiş. Ayrıca farklı vücut ağırlıklarına uyum sağlaması için polipropilenin kalınlığı farklı noktalarda değiştirilmiş ve oturma ile diz desteklerine neopren pedler eklenmiş.

İsveçli tasarımcı Hampus Penttinen @hampuspenttinen İsveç’in tek deniz milli parkı olan Kosterhavet kıyılarından topladığı halat ve balık ağı atıklarından sandalyeler tasarlıyor.

İngiliz tasarım ofisi Pearson Lloyd @pearsonlloyd tarafından Norveçli firma Flokk için tasarlanan Profim Revo ofis mobilya sistemi; bireysel gereksinimlere bağlı olarak 96 farklı konfigürasyonda monte edilebilen çeşitli boyut ve yüksekliklerde banklar ve tabureler, bölmeler, minderler ve masalardan oluşuyor. Tasarımda sıklıkla kullanılan kontrplak yerine geri dönüştürülmüş polipropilene yer verilmiş. Montaj için yapıştırıcı veya zımba kullanılmadığından, yeniden kullanım kolaylaştırılmış ve ürün ağırlığı %40 oranında azaltılmış.

III. Ezber Bozan Tasarım Yarışması

Ezber Bozan Tasarım Yarışması İçin İlham Verici Örnekler 02

Ezber Bozan Tasarım Yarışması için İlham Verici Örnekler 01

Etiketler

Bir yanıt yazın