Ezber Bozan Tasarım Yarışması İçin İlham Verici Örnekler 02

Ege İhracatçı Birlikleri bünyesinde yer alan Ege Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçılar Birliği (EMKOUİB) tarafından öğrenci ve profesyonel olmak üzere 2 kategoride düzenlenen ödüllü tasarım yarışmasına başvuru için son tarih 28 Ağustos 2023.

Ege İhracatçı Birlikleri bünyesinde yer alan Ege Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçılar Birliği (EMKOUİB) tarafından Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve T.C. Ticaret Bakanlığı desteği ile düzenlen Ezber Bozan Tasarım Yarışmasının temel amacı; mobilya sektöründe gelecek vaat eden genç tasarımcı adaylarının tasarımlarını ortaya çıkarırken, markalaşmış Türk tasarımcı ve tasarımlarını dünyaya tanıtmak.

Fikir, tecrübe ve hayallerin tasarıma dönüştüğü mobilya sektöründe yüksek katma değerli ürün üretebilmesi hedefi ve inovatif ürünler ortaya çıkarabilmek amacıyla III. Ezber Bozan Tasarım Yarışması’ nın teması bir önceki sene olduğu gibi “SMART” olarak belirlendi.

Ezber Bozan Tasarımlar

Ezber Bozan Tasarım Yarışması kapsamında yol göstereceğine inandığımız bazı örnekleri yarışmaya ait Instagram ve Facebook hesapları üzerinden paylaşıyoruz.

Sürdürülebilirlik odaklı İtalyan mobilya markası One to One ve tasarımcılar Alessandro Stabile ve Martinelli Venezia yalnızca malzeme seçimlerinde değil, tedarik zincirinde de tam sürdürülebilirliğe ulaşmak amacıyla geri dönüştürülmüş plastik OTO sandalyesini tasarlamış.

Ortaya çıkan OTO koltuğu, tek bir kalıp kullanılarak üretilen koltuk çevrimiçi olarak satılıyor ve düz ambalajlı olarak doğrudan tüketicilere teslim ediliyor. OTO’nun yapımında deniz atıklarının toplanmasına katkıda bulunan Ogyre isimli bir kurumla işbirliği yapılmış. Her bir OTO sandalyesi imalatından denizden çıkarılan 500 gram plastik kullanılıyor.

Ünlü tasarımcı Philippe Starck tarafından tasarlanan Forest Club, tek başına veya montaj olarak kurulabilen modüler bir koltuk koleksiyonu. Kontrplak kıvrımı, ayırt edici görünümü ilgi çeken tasarımlar, rahat ve ergonomik döşemeli iç yastıkları kapsıyor. Kanepe, masif dişbudak ağacından yapılmış klavet adı verilen çarpıcı derzlere özel dikkat gösterilerek tasarlanmış. Bu bağlantılar, kullanıcıların tüm parçayı kolayca monte etmelerini ve kullanım ömrü sonunda parçalarına ayırmalarını sağlayarak geri dönüşümü kolaylaştırıyor.

Çekya merkezli tasarım ofisi Lexová & Smetana tarafından tasarlanan ve 2023 yılında mobilya kategorisinde Red Dot Design Award alan the Hide and Seek koltuk takımı ile serimize devam ediyoruz.

Hem özel hem de kamusal alanlarda kullanılmak üzere tasarlanan kanepe koleksiyonu, organik tasarım diliyle dikkat çekiyor. Koltuk, kanepe ve uzanma koltuğundan oluşan koleksiyonda trend renk seçenekleri bulunurken, ön kenar streç kumaşı dekoratif çift dikişle süslenmiş.

Alman tasarım ofisi Demmler tarafından hayata geçirilmiş ve farklı yıllarda Red Dot Design Award kazanmış Tojo mobilya serisi yalın ve fonksiyonel ürünleriyle güzel bir örnek oluşturuyor.

Zürih merkezli ofis Greutmann Bolzern Designstudio tarafından tasarlanan ve 2020 yılında Red Dot Design Award ile ödüllendirilen Regalsystem Next oda bölücü ve raf sistemi; modüler çekmeceler, kapaklar ve her iki taraftan farklı arka paneller ile kullanılabiliyor.

Tüm elemanlar alet kullanmadan dönüştürülüp ve kurulabiliyor. Tüm yerleşik elemanlar ve dikey destekler çelik sacdan yapılmış ve toz boya ile kaplanmış.

Tasarımcı Lang Chen tarafından hayata geçirilen konsept, basit yapısı ve çoklu kombinasyonları ile çok işlevli bir ranzadan oluşuyor. Eksiksiz bir set olarak planlanan tasarım yatak odasını daha düzenli ve kaliteli hale getiriyor.

Ürün, yatak, gardırop, dolaplar ve masanın entegre uygulamasını bir arada sunuyor.

III. Ezber Bozan Tasarım Yarışması

Ezber Bozan Tasarım Yarışması için İlham Verici Örnekler 01

 

Etiketler

Bir yanıt yazın