Ezber Bozan Tasarım Yarışması için İlham Verici Örnekler 01

Ege İhracatçı Birlikleri bünyesinde yer alan Ege Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçılar Birliği (EMKOUİB) tarafından öğrenci ve profesyonel olmak üzere 2 kategoride düzenlenen ödüllü tasarım yarışmasına başvuru için son tarih 28 Ağustos 2023.

Ege İhracatçı Birlikleri bünyesinde yer alan Ege Mobilya, Kağıt ve Orman Ürünleri İhracatçılar Birliği (EMKOUİB) tarafından Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) ve T.C. Ticaret Bakanlığı desteği ile düzenlen Ezber Bozan Tasarım Yarışmasının temel amacı; mobilya sektöründe gelecek vaat eden genç tasarımcı adaylarının tasarımlarını ortaya çıkarırken, markalaşmış Türk tasarımcı ve tasarımlarını dünyaya tanıtmak.

Fikir, tecrübe ve hayallerin tasarıma dönüştüğü mobilya sektöründe yüksek katma değerli ürün üretebilmesi hedefi ve inovatif ürünler ortaya çıkarabilmek amacıyla III. Ezber Bozan Tasarım Yarışması’ nın teması bir önceki sene olduğu gibi “SMART” olarak belirlendi.

Ezber Bozan Tasarımlar

Ezber Bozan Tasarım Yarışması kapsamında yol göstereceğine inandığımız bazı örnekleri yarışmaya ait Instagram ve Facebook hesapları üzerinden paylaşıyoruz.

ED Istituto Europeo di Design öğrencisi Ángela Polanco, Madrid’te çevre sakinlerinin ihtiyaçlarını ve motivasyonlarını karşılamaya yönelik etkinlikler sağlayan alanlara sahip bir eğlence merkezi tasarlamış. Cañada Eğlence Merkezi projesi vatandaşları bu alanı kendilerine ait hale getirmeye ve topluluk oluşturmaya dahil etmek için kendi kendine inşa ettikleri yapılardan oluşturulmuş.

Proje, Madrid Tasarım Festivali 2023’te Yeni Yetenek kategorisinde MINI Tasarım Ödülü’ne layık görülmüş.

Ekvadorlu mimarlar Juan Ruiz ve Amelia Tapia tarafından tasarlanan IWI isimli yaşam modülü, kullanıcılarının her birinin bireysel yaşam tarzlarına uyum sağlamak için açılıp kapanarak sonsuz çözümler sunuyor. Hafif ahşap ve kanvas kumaş kullanılarak tasarlanan yapı birbirine bağlanan iki modülden oluşuyor. Sıkıştırıldığında kapalı bir mobilya ya da raf işlevi gören modül, açıldığında konforlu bir konaklama için gerekli tüm unsurlarla bütünleşik bir yaşam alanına dönüşüyor.

New York merkezli ofis Ballman Khapalova, kamusal mobilya tasarımında yaratıcı araçlar kullanarak hayal gücü ve yorumlamayı öne çıkaran tasarımlara imza atıyor. Tasarımlarda çeşitli formlar sergilerken, parçalar birkaç basit kuralı takip ediyor ve üretiminde çok geleneksel ve basit yöntemler kullanılıyor.

Alan yetersizliği özellikle büyük şehirlerde yaşayan insanların önemli problemlerinden biri. Fransız tasarımcı Jean Couvreur tarafından tasarlanan Fréquence Shelf, çok fonksiyonlu modüler bir şekilde işlev gören sofistike ve minimal bir raflandırma tasarımı.

Temiz estetiği ve saf beyaz rengiyle bu tasarımı özel kılan özellik bir kitaplık, ana ünite veya oda bölücü olarak fonksiyon gösterebiliyor oluşu. Çeşitli geometrik şekillerdeki modülleri içermesi, bu modüllerin farklı şekillerde birleştirilebilmesi, karıştırılabilmesi ve eşlenebilmesi sayesinde çeşitli yaratıcı çözümleri kullanıcının zevkine ve evin ihtiyacına göre yaratılabilmesini sağlıyor.

Fransız yaratıcı ekip NEDJ tarafından tasarlanan yeni masa tenisi serisi, oyuna bir eğlence ve sürpriz unsuru getiriyor.

Sıkıcı, dikdörtgen masaların yerini almak üzere tasarlanan bu masalar, topun sekmesi için daha fazla yüzey oluşturmak için kavisliden delikliye ve hatta üç boyutluya kadar değişiyor.

Portekiz merkezli tasarım ofisi Teixeira Design Studio tarafından tasarlanan Revolver duvara monte edilebilen bir masa. Masanın köşe çekmecesi tıpkı bir matruşka bebek gibi açılarak daha geniş bir çalışma alanı için birden fazla seviyeyi ortaya çıkarıyor.

Masaüstünün yuvarlatılmış köşeleri, Revolver’ı nihai çalışma alanı yükseltmesi haline getiren bir incelik katıyor.

III. Ezber Bozan Tasarım Yarışması

 

Etiketler

Bir yanıt yazın