Çerçeve Teması Etrafında Gelişen Bir Çalışma Alanı: FRAME

FRAME dergisinin Çin'deki yeni ofisi, dergi isminden esinlenilen çerçeve teması ile yenilikçi ve ilham veren bir çalışma ortamı yaratıyor.

Hollanda merkezli FRAME, ürün, iç mekan, moda ve son teknolojik konularda içerik oluşturmaya ve tanıtmaya kendini adamış bir yayın. 2020’de FRAME dergisi, Çin’de bir yazı işleri şubesi kurmak için Sunshine PR ile işbirliği yaparak Shenzhen Upperhills’te bulunan yeni ofisin iç tasarımını yürütmesi için ARCHSTUDIO’yu görevlendirmiş.

Ofisi hem bir çalışma alanı hem de işbirliği ve kültürün sergilendiği bir platform. Lianhuashan Park ve Bijiashan Park’a doğrudan bağlı olan Upperhills, benzersiz bir uluslararası kültürel ve ticari atmosfer sunan bir sanat tiyatrosu, lüks apartmanlar, Mandarin Oriental Hotel, Galeries Lafayette vb. gibi mekanlara sahip. Upperhills’in çok işlevli yapısı, FRAME’in açık ve kapsayıcı medya tutumuna çok iyi uyum sağlıyor.

Mekânı, yapıyı, formu ve malzemeyi yeniden yorumlama teması olarak “ÇERÇEVE”yi (FRAME) ele alan tasarım, Frame dergisinin estetik ve tasarım arayışını anlatırken çalışanlara ve ziyaretçilere yenilikçi ve ilham verici bir çalışma ortamı ve iletişim platformu sunuyor.

8,8 metrelik yüksekliği ile orijinal çatı katı alanı tasarım ve yenileme için elverişli bir koşul oluşturacak şekilde kuzeyden güneye şeffaf. Verilen tasarım kapsamında, tasarım ekibi, iç mekan yerleşimini yeniden yapılandırmış ve kat yüksekliğini 40 kişilik çalışma ve genel aktivite alanının işlevsel düzenlemesine göre ayarlayarak kuzey-güney ayrımı düzeyinde bir yerleşim planı oluşturmuş.

Birinci kat, düzenli medya etkinliklerinin düzenlendiği çok işlevli büyük bir alana sahip ortak bir alan; ikinci kat, iki açık ofis alanından oluşuyor; üçüncü katta birkaç ofis odası ve bir toplantı odası bulunuyor. Üç kat boyunca uzanan atriyum, farklı bölgeler arasında görsel bir bağlantı oluşturuyor ve iletişimi geliştiriyor. Atriyumu çevreleyen kitaplıklar ve merdivenler, ofisin görsel odak noktası haline geliyor.

Kitap rafları, editör ekibinin dergi ve materyallerini saklamak için kullanılırken, merdiven mekandaki dikey sirkülasyon elemanı olarak kilit rol oynuyor. İkisi birlikte “ÇERÇEVE/FRAME” temasıyla 8,8 metre yüksekliğinde bir enstalasyon oluşturuyor. Kitap rafları ve merdivenler, 8 milimetre çapında güçlendirilmiş çelik çubuklardan oluşturulmuş ve bu şeffaf “çerçeve”, yapıların ve ara yüzlerin fiziksel varlığını hafifletiyor. Duvar, UFO Media Lab tarafından üretilen ve çelik çubukları dinamik olarak gerilen serbest ızgaralara dönüştüren sanal video FRAMING’i gösteren tam yükseklikte bir LED ekran olarak iş görüyor.

Katlar arasında sıralanmış merdivenlerden yukarı ve aşağı yürümek, günlük rutinlerden geçici olarak kaçma ve sanallıkla dolu bir “ÇERÇEVE” dünyasına girme deneyimi sunuyor.

Upperhills’in Loft alanı, tasarımcıların vizyonlarını ve ilhamlarını gerçeğe dönüştürmelerine olanak tanıyan bir genişleme ve şeffaflık duygusu sunuyor. Farklı zamanlarda değişen doğal ışık altında, mekan, insan ve mimariyi bütünleştiren ve sürdürülebilir bir büyüme alanı sağlayan, her zaman yeni ve kendi içinde tutarlı bir ortam yaratıyor.

Çelik, çimento ve cam gibi endüstriyel malzemeler, basit dokularını ifade etmek ve ekstra dekorasyondan kaçınmak için ofiste yaygın olarak kullanılıyor. Masalar ve kitap rafları gibi sabit mobilyalar, güçlendirilmiş çelik çubuk ağının çelik plakalarla özelleştirilmiş entegrasyonu ile yapılmış. Duvarlar, kendiliğinden yayılan çimento döşeme ile iyi uyum sağlayan orijinal beton dokusunu koruyor.

FRAME Çin ofisinin tamamlanması, prestijli FRAME dergisi için yeni bir dönüm noktası oluşturdu ve iç tasarım endüstrisi için uluslararası bir iletişim platformu kurarak Çin tasarımının dünya çapında tanınmasını sağlamış.

Etiketler

Bir yanıt yazın