Oyun Alanı Etrafında Öğrenme: Bruyères-sur-Oise School

Oyun Alanı Etrafında Öğrenme: Bruyères-sur-Oise School

Tracks Architectes tarafından Fransa'nın Bruyères-sur-Oise kasabasında tasarlanan okul, uzun bir hacme sahip.

Bruyères-sur-Oise kasbasının girişinde yer alan okul, geleneksel “brioline mimarisini” uzun bir evin tasarım unsurlarıyla birleştirerek yeniden tasarlıyor.

Tracks Architectes tarafından tasarlanan ve merkezi bir mutfağa sahip olan bu okul grubu, Fransa’nın Paris kentinin kuzeyindeki Pontoise bölgesinde yer alıyor.

Mimari proje, yerel ve geleneksel kırsal çiftlik yapılarından ilham alarak, öğrenmeyi oyun alanına doğru yönlendiren rahatlatıcı çevre duvarlarını yansıtan tipolojiler yaratıyor.

Projede Val d’Oise’nin tarihine atıfta bulunan yerel malzemeler kullanılmış: Saint Maximin taş ocağından masif taş, düz kiremitler ve inşaatta (yapı, cepheler ve iç donanım) yoğun ahşap kullanımı.

Üst yapıda, her bir kanadın uzunlamasına desteklenmesini sağlayan ve iç mekanlara yüksek düzeyde atalet sağlayan üçgen hacimler ağır, sağlam doğal taş kullanılarak inşa edilmiş.

Bu iki kagir hacim arasında, 2.00 metre aralıklı ahşap portikolar ile ahşap bir strüktür tasarlanmış.

Bunlar iki söve arasında bölünmüş: yerleşik mafsallı başlıklar ve rampaları takip eden hacmi serbest bırakan çapraz kirişler.

Bu açık yapısal şema, bu büyük ve uyarlanabilir hacim içindeki iç mekanların kolayca yeniden yapılandırılmasını kolaylaştırmış.

Yerinde üretilen MOB’lar (Masif Ahşap Paneller) ve ahşap yünü binaya mükemmel su geçirmezliğini sağlamış.

Çevresel Özellikler

Projenin yaklaşımı, çevredeki tarlalar ve banliyö konutlarıyla bütünleşen basit, kalıcı bir yapı oluşturmak.

Cephelerin yönü, binanın kalınlığı (12 m uzunluğunda), yöne bağlı olarak malzemelerin ataleti ve açıklıkların boyutu ve korunması gibi faktörlerin tümü projenin kısıtlamaları ile uyumlu.

Projenin biyoklimatik tasarımı, kış aylarında pasif güneş kazancından yararlanırken, en sıcak dönemlerde aşırı ısınmaya karşı koruma sağlıyor.

E3C1 Certificate’e sahip proje, masif taş, düz kiremit ve ahşap gibi yerel kaynaklı organik malzemelerin önemli ölçüde kullanımını içeriyor.

Ara bölücülerin bulunmadığı yapısal strüktür, okulun başka bir tesise dönüştürülmesini kolaylaştırıyor veya genişlemeye izin veriyor.

 

Etiketler

Bir yanıt yazın