BAE Ulusal Pavyonu, Venedik Bienali’nde En İyi Ulusal Katılım Altın Aslan Ödülü’nü Kazandı

Wael Al Awar ve Kenichi Teramoto'nun küratörlüğünü yaptığı Birleşik Arap Emirlikleri Ulusal Pavyonu'nda sergilenen Wetland projesi, Venedik Mimarlık Bienali'nde En İyi Ulusal Katılım dalında Altın Aslan Ödülü'nü kazandı.

Bu yılki jüri başkanı Kazuyo Sejima törende, BAE Ulusal Pavyonu’nun bienaldeki 10. sergisi olan Wetland için şunları söyledi:

“Bienal jürisi tarafından ‘yerel ve küresel ölçekte atık ve üretim arasındaki ilişkiyi düşünmeye teşvik eden, bizi zanaat ve yüksek teknoloji arasındaki yeni inşaat olanaklarına yönlendiren cesur bir deney’ olduğu için seçildi.”

Wetland, inşaat sektörünün iklim etkisini azaltabilecek, geri dönüştürülmüş endüstriyel atık tuzlu sudan yapılmış yenilikçi, çevre dostu bir çimentodan oluşturulan büyük ölçekli bir prototip yapı sunuyor.

Kazuyo Sejima, Sandra Barclay, Lamia Joreige, Lesley Lokko ve Luca Molinari’den oluşan bir jüri tarafından seçilen 17. Venedik Mimarlık Bienali’nin kazanan sergisi, dünyanın en önemli karbondioksit yayıcılarından biri olan çimentoya alternatifler bulmak için Birleşik Arap Emirlikleri’nin yerel coğrafyasına odaklanıyor.

“Pandemiden önce, Birleşik Arap Emirlikleri’nde ortaya çıkan sağlam doğal tuz düzlüklerinin oluşturduğu ekosistem olan sabkhaları araştırmaya başladık. Bu, Portland çimentosunun yerini alabilecek, inşaat için yenilenebilir bir kaynak keşfetmemizde bize ilham verdi. Sabkhalarda tuzun kristalleşmesi, üretimi küresel karbondioksit emisyonlarının %8’ini oluşturan Portland çimentosuna bir alternatif için prototip sunuyor. Tokyo, Abu Dabi ve Sharjah’daki bir grup bilim insanı ile birlikte Sabkha ekosisteminin kristalleşme sürecini yeniden üretmek için çalışıyoruz. Yenilenebilir bir yapı malzemesi için devam eden arayışımızın sonuçları pavyonda sunuluyor,”
Wael Al Awar

Geri dönüştürülmüş endüstriyel atık tuzlu sudan oluşturulan çimento, BAE’nin geleneksel mercan yapılı evlerini hatırlatan organik kalıplara dökülerek yapılmış 7×5 metrelik bir prototip yapı oluşturdu. 2,7 m yüksekliğinde ve 7×5 m genişliğinde olan prototip, ortalama bir oda boyutunda, 2,5×5 m’lik yürünebilir bir iç mekan yaratıyor. Küratörler Wael Al Awar ve Kenichi Teramoto tarafından tasarlanan yapı, magnezyum oksit bazlı çimentodan yapılmış 3.000 modülden oluşuyor.

2021 Altın Aslan Yaşam Boyu Başarı Ödülü Rafael Moneo’ya Verildi

Altın Aslan Yaşam Boyu Başarı Özel Ödülü Lina Bo Bardi’nin Anısına Verilecek

17. Venedik Mimarlık Bienali Ülke Pavyonları

17. Venedik Mimarlık Bienali Ülke Pavyonları 02

Etiketler

Bir yanıt yazın