Álvaro Siza, Casa Wabi’de Saz Çatılı Seramik Atölyesi Tasarladı

Portekizli mimar Álvaro Siza, Casa Wabi'de yerel kil teknikleri kullanılarak seramik yapılması için kavisli bir tuğla duvara sahip bina tasarladı. 

Casa Wabi Vakfı’nın kurucusu Bosco Sodi, Álvaro Siza’yı bölgede yaşayan çocukların Oaxaca’nın yerel kil tekniklerini öğrenmeleri için bir alan tasarlamakla görevlendirdi. Bina, Casa Wabi‘nin konaklama programında kalan sanatçılara da ev sahipliği yapıyor.

“Pavyonda, yeni nesillerin bölgedeki malzemeleri estetik ve sanatsal anlamda kullanması amacıyla bir dizi çalıştaya ev sahipliği yapması amaçlanıyor. Yakın gelecekte bu programın Oaxaca sahilindeki yerel kil kullanımının ekonomik ve kültürel canlanmaya katkıda bulunacağını umuyoruz.”

Duvarsız seramik pavyonu büyük bir sazdan çatı ile kaplı ve beton zemine sahip. Pavyon, etrafındaki kumlu alandan ayıran 8 metre çapında kavisli bir tuğla duvar, seramik aletlerinin ve ham kilin depolanması için odalar oluşturan L şeklinde bir bariyerle çevrili.

Bölgede Palapa olarak bilinen geleneksel bir inşaat yöntemi ile sazdan yapılmış çatı, kurutulmuş palmiye dalları ve ahşap bir çerçeveden oluşuyor.

Seramik yapılan alanda, ortada büyük bir beton masa ve bir tarafında ise beton bir lavabo bulunuyor. Ahşap raflar seramiklerin depolanabileceği yerler sağlıyor. Yakınlardaki daha küçük yine sazdan çatılı bir yapı, at nalı şeklindeki duvarlarla çevrili iki tuvalete ev sahipliği yapıyor.

Gabinete de Arquitectura Meksika’da, Organik Atıkların Kompost Ürünlere Dönüştürülmesini Sağlayan Yapı Tasarladı

Kengo Kuma Meksika’da Tavuk Kümesi Tasarladı

Etiketler

Bir yanıt yazın