Gabinete de Arquitectura Meksika’da, Organik Atıkların Kompost Ürünlere Dönüştürülmesini Sağlayan Yapı Tasarladı

Paraguaylı ofis Gabinete de Arquitectura, sürdürülebilirliğe ve yerel doğal kaynakların kullanımına dayalı sosyal refahı teşvik etmeyi amaçlayan bir vakıf olan Casa Wabi'nin 27 hektarlık alanının verimlileştirmesi için organik atıkların kompost ürünlere dönüştürülerek geri kazanılmasını sağlayan bir yapı inşa etti.

Paraguaylı mimarlık ofisi Gabinete de Arquitectura, Tadao Ando tarafından tasarlanan Meksika’nın Oaxaca kentindeki Casa Wabi sanat merkezinde kompost işlemi için bir yapı inşa etti.

Dört metre yüksekliğindeki, kare planlı yapı, alandaki Bosco Sodi tarafından tasarlanan Atlantes, Alberto Kalach’ın tasarladığı baca ve Álvaro Siza’nın tasarladığı seramik fırını gibi diğer yapıların stilini takip ediyor.

25 x 25 metre ölçülerindeki pavyon, alan için bir çerçeve görevi gören, tuğla ve betondan yapılmış metal strüktürlü duvarlara sahip.

Atık malzemelerin işe yaramaz olmadığını ve yeniden kullanılabileceğini göstermek için eski tuğlaları kullanan mimarlık ofisi, pavyonu katı bir cisim yerine, rüzgarda hafifçe sallanan bölme elemanları kullanarak tasarlamış.

Duvarların kurak peyzaj boyunca hareketli gölgeler oluşturmasından dolayı projeye “Descended from Another Sun” adı verilmiş.

Ortadaki iki beton hacmin her biri ayrıştırma için köşelere sahip ve depolama alanları da birbirinin simetriği geometrik yapılara sahip.

Proje, kumlu toprak, bir patika ve ekili kaktüs ve çalılarla tamamlanmış.

Sanat yoluyla iş birliğini ve sosyal bağlılığı teşvik etmeyi amaçlayan, kar amacı gütmeyen bir sivil kuruluş olan Casa Wabi, yapı malzemeleri, doğal çevre ve kültürel bağlam arasındaki ortak yaşamı merkezi eksenlerinden biri haline getiriyor. Kendi tüketimleri için papaya ve mango yetiştiren vakıf, domates, kabak, turp, marul, havuç ve soğan yetiştirdiği bir meyve bahçesine de sahip. Kümes hayvanları da yetiştiren Casa Wabi, bir arı kovanı, bir kreş ve 400 pamuk fidanı olan bir plantasyona sahip.

Álvaro Siza, Casa Wabi’de Saz Çatılı Seramik Atölyesi Tasarladı

Kengo Kuma Meksika’da Tavuk Kümesi Tasarladı

Etiketler

Bir yanıt yazın