3. Havalimanı İhalesinde Erteleme Yok!

Suat Hayri Aka, projenin çağdaş mühendislik teknikleriyle hayata geçirileceğini ifade ederek, "canlı yaşamının yok olacağı" iddialarının hiçbir bilimsel veriye dayanmadığını söyledi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Suat Hayri Aka, İstanbul’a yapılacak yeni havalimanının 3 Mayıs olarak belirlenen ihale tarihinde erteleme olmayacağını belirtildi. 3. havalimanı için 17 firmanın şartname aldığını belirten Aka, bazı firmaların ihalenin ertelenmesi için başvurduğunu ancak bunun düşünülmediğini, yeni havalimanının yapılacağı yere ilişkin haberlere de değindi. Aka, şöyle devam etti: “Dünyanın en büyük projelerinden birisi yapılıyor. Böyle küçük kusurlar atfederek, bu tip büyük projeler lekelenemez. Tabii ki ağaç kesilmesi gerekiyorsa kesilir ama 1 kesilir yerine bin dikilir. Yeni havalimanının yeriyle ilgili iddialarda bulunularak, projenin uygulama detayları hakkında bilgi sahibi olmadan, bu aşamada ağaç kesilecek demek spekülasyondan öteye bir şey değil.”

Aka, projenin çağdaş mühendislik teknikleriyle hayata geçirileceğini ifade ederek, “canlı yaşamının yok olacağı” iddialarının hiçbir bilimsel veriye dayanmadığını söyledi.

NE DİKKATE ALINDI?

Türk havacılık sektörünün son 10 yılda dünyayı hayran bırakacak hızla büyüdüğünü dile getiren Aka, bu büyümenin yeterli altyapı ve kapasiteyle karşılanabileceğini ifade etti. Aka, şunları kaydetti: “Bu ihtiyaçlar, şimdiden görülür ve geleceğe yönelik yeterli büyüklükte havalimanları yaparsanız gelişme devam eder, yoksa baskı altına girer. Onun için 3. havalimanı yüksek kapasiteli tutuldu. İstanbul’da dördüncü havalimanı yapamazsınız. 10-20 yıllık ihtiyaç için mi havalimanı yapacaksınız? 50-100 yıllık ihtiyacı göz önünde bulundurmanız lazım. Bu nedenle ulaşım altyapı ihtiyaç analizleri yaparak ve ileriyi görerek, iyi hesaplanmış projeleri hayata geçiriyoruz.”

Etiketler

Bir yanıt yazın