Dünyanın En Zengin 10 Mimarı

İkonik yapılar tasarlayarak popüler olan mimarlar, yetenekleri sayesinde büyük paralar kazanabiliyor.

Ünlü isimlerin mal varlıkları ile ilgili araştırmalar ve yayınlar yapan The Richest, dünyanın en zengin 10 mimarının listesini yayınladı. Listeye bir göz atalım isterseniz.

10- David Adjaye – 10 Milyon Dolar

David Adjaye, 2017 yılında Kraliçe tarafından şövalyelik nişanı verildikten sonra mimarlık ortamında popülerlik kazandı. Ulusal Afro-Amerikan Tarihi ve Kültürü Müzesi de dahil olmak üzere çevreye duyarlı projeleriyle birçok ödül kazandı. 10 milyon dolarlık gelirinin ana kaynağı, kamu binalarının tasarımından geliyor.

2021 RIBA Kraliyet Altın Madalyası David Adjaye’nin

9- Maya Lin – 12 Milyon Dolar

Bir mimar ve heykeltıraş olan Maya Lin, sınırları nasıl zorlayacağını ve yeni bir mimari vizyonu nasıl şekillendireceğini biliyor. Serveti 12 milyon dolar olan mimarın en beğenilen eserleri arasında Washington D.C.’deki Vietnam Gazileri Anıtı ve Yurttaşlık Hakları Anıtı yer alıyor.

Manhattan’da Doğaya Farklı Yaklaşımlar Getiren İki Yeni Enstalasyon

8- Kongjian Yu – 15 Milyon Dolar

Turenscape Company’nin Kurucusu ve Başkanı Kongjian Yu, 15 milyon dolarlık net varlığı bulunuyor. Yu, son yirmi yılda Çin Şehir Planlamasının yeniden yaratılması üzerinde büyük bir etkiye sahip. Projelerinin çoğu hükümet tarafından destekleniyor, bunlardan bazıları Qinhuangdao Red Ribbon Park, Haikou Fengxiang Parkı ve Quzhou Luming Parkı.

7- Bjarke Ingels – 17 Milyon Dolar

Danimarka’da doğan Ingels’in çalışmalarındaki tutarlılığı, yıllar içinde 17 milyon dolarlık servete sahip olmasını sağladı. Bjarke Ingels, Bjarke Ingels Group (BIG) adlı sektördeki en büyük mimarlık ofislerinden birini yönetiyor.

BIG’den Dünya Ölçeğinde Masterplan: Masterplanet

6- Renzo Piano – 25 Milyon Dolar

45 milyon dolarlık bir servete sahip olan mimarın, kelimenin tam anlamıyla dünyanın dört bir yanında yapıları bulunuyor. Piano’nun güncel projeleri arasında İstanbul Modern’in yeni binası da var.

İstanbul Modern’in Renzo Piano Tasarımı Yeni Binası

5- Zaha Hadid – 95 Milyon Dolar

31 Mart 2016’da aramızdan ayrılan Zaha Hadid, mesleki yaşantısı boyunca sayısız esere imza attı ve prestijli ödüller kazandı.

Zaha Hadid’in Mimarlık Sahnesine Çıkışı

4- Santiago Calatrava – 100 Milyon Dolar

İspanyol ressam, mimar ve heykeltıraş Calatrava 100 milyon dolarlık bir servete sahip. Strüktürel köprü ve binalarıyla tanınan mimarın başarılı projelerinden bazıları New York’taki Dünya Ticaret Merkezi Aktarma Noktası, İsveç’teki Twisting Torso Tower, Milwaukee Sanat Müzesi ve Teksas’taki Hunt Hill Bridge.

Calatrava Tasarımı Oculus’un İç Mekanından İlk Fotoğraflar Yayınlandı

3- Moshe Safdie – 100 Milyon Dolar

Moshe Safdie’nin yüksek lisansı sırasında yayınladığı Habitat 67 adlı tezi, kariyerine uluslararası alanda başlamasını sağladı. Habitat 67, Montreal, Kanada’da, kentsel yaşamı yeniden tasarlamanın yeni bir yolu olarak ve sahibi olduğu mimarlık ofisi Safdie Architects‘in de ilk projesi olarak inşa edildi.

Safdie Architects’in Tasarladığı Yatay Gökdelen Ziyaretçilere Açıldı

2- Frank Gehry – 100 Milyon Dolar

Frank Gehry, çoğunlukla Avrupa ve Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere çeşitli ülkelerde yetmiş yıllık çalışmalarının sonucunda 100 milyon dolarlık servet edindi.

70’lerde Frank Gehry, Çocuklara Bir Şehir İnşa Etmeyi Öğretiyor

1- Norman Foster – 240 Milyon Dolar

Norman Foster, 240 milyon dolarlık net değeriyle listedeki en zengin mimar. 1967 yılında kendi firması Foster + Partners’ı kurdu. Foster + Partners’ın güncel binaları arasında Apple Bağdat Caddesi mağazası bulunuyor.

Apple Bağdat Caddesi

Etiketler

1 Yorum

Bir yanıt yazın