2021 RIBA Kraliyet Altın Madalyası David Adjaye’nin

Royal Institute of British Architects (RIBA) tarafından verilen Kraliyet Altın Madalyası'nın 2021 yılı kazananı David Adjaye oldu.

Fotoğraf: Chris Schwagga

Dünyanın en prestijli mimarlık ödülleri arasında gösterilen, Kraliçe tarafından onaylanan ödül, “doğrudan veya dolaylı olarak mimarinin ilerlemesine” önemli katkısı olan kişi ya da gruplara veriliyor. Başkanlığını RIBA Başkanı Alan Jones’un yaptığı 2021 Kraliyet Altın Madalyası seçim komitesi, Lesley Lokko, Dorte Mandrup, geçen yılki Kraliyet Altın Madalyası sahibi Shelley McNamara ve Hanif Kara’dan oluşuyordu.

“25 yılı aşkın bir süredir ekibimle beraber yaptığım çalışmaların takdir edilmesi inanılmaz derecede sevindirici bir durum ve büyük bir onur. Mimarlık benim için her zaman, dünyadaki tüm insanlara eşit olarak davranmak ve zanaatın evrimine katkıda bulunmak ile ilgili. Bu disiplinin sosyal etkisi, benim pratiğimi bilgilendiren deneylerde yol gösterici güç olmuştur ve olmaya devam edecektir. Bu ana gelme yolculuğunu destekleyen tüm insanlara içten minnettarlık duyuyor ve teşekkür ediyorum. “

Adjaye Associates, David Adjaye tarafından 2000 yılında kuruldu. Ofisin, günümüzde Accra, Londra ve New York’ta dünya çapında projelere imza atan ofisleri bulunuyor.

Adjaye Associates, en fazla Washington DC’de 2016 yılında tamamlanan Smithsonian Ulusal Afro-Amerikan Tarihi ve Kültürü Müzesi ile tanınıyor. Tamamlanan diğer projeler arasında San Antonio, Teksas’ta bir sanat merkezi olan Ruby City (2019); Lagos’taki Alara Konsept Mağazası (2016); Harlem, New York’taki Sugar Hill Karma Kullanım Geliştirme Projesi (konut, müze, topluluk merkezi ve ofisler) (2015); Beyrut, Lübnan’da karma kullanımlı bir perakende ve sanat merkezi olan Aishti Vakfı (2015); Washington DC’de iki mahalle kütüphanesi (her ikisi de 2012); Rusya’daki Moskova Yönetim Okulu Skolkovo (2010); Colorado, Denver’daki Çağdaş Sanat Müzesi (2007); Norveç, Oslo’daki Nobel Barış Merkezi (2005) bulunuyor.

Ruby City

Smithsonian Ulusal Afro-Amerikan Tarihi ve Kültürü Müzesi

Sugar Hill Karma Kullanım Geliştirme Projesi

Aishti Vakfı

Etiketler

Bir yanıt yazın