Plancılara Referans Olacak İki Önemli Çalışma

Geçtiğimiz aylarda, bölgesel gelişme ve kentsel tasarım kapsamında iki önemli rapor yayınlandı.

Bunlardan biri, İngiltere’de kentsel tasarım ilkelerini değerlendiren The Bishop Review başlıklı rapor, diğeri ise Güneydoğu İngiltere’yi ve Hollanda’nın Randstad bölgesini karşılaştıran bir çalışma olan “The tale of two regions – a comparison between the metropolitan areas of South East England and the Randstad in Holland” başlıklı araştırma.

Yapılı Çevrede Tasarımın Geleceği
İngiltere’de yapılı çevrenin tasarımına dair rapor, The Bishop Review, Design Council’de yayınlandı. Design Council ile CABE’nin (Commission for Architecture and the Built Environment) birleşmesiyle oluşan Design Council CABE tarafından yazılan bu görüş, iyi mimarlık, peyzaj ve kentsel tasarım nasıl ulusal bir rehberde toplanabilir sorusunun yanıtını arıyor. Raporda, İngiltere’nin, yerel halkın, yapılı çevre konusunda uzman kişilere erişiminin sağlanması konusunda tasarım desteği oluşturabilecek bir ağ sistemine ihtiyacı olduğu dile getiriliyor.

Rapora buradan ulaşabilirsiniz.

İki Bölgenin Hikayesi: İngiltere’nin Güneydoğusu ve Hollanda’daki Randstad bölgesinin karşılaştırması
LSE (London School of Economics), Alman Çevre ve Altyapı Bakanlığı ve Hollanda’nın Çevre Değerlendirme Ajansı iş birliğinde gerçekleştirilen araştırma, Urban Age tarafından yayınlandı.

Bu çalışma, Randstad ve Güneydoğu İngiltere’de bölgesel yönetimlerin, tüm gelir gruplarının işlere ve açık alanlara erişimini nasıl desteklediğini, plancıların ekonomik gelişimin veya gerilemenin yönetilmesine karşı nasıl tepki gerektiğini ve metropoliten alanların nasıl daha yaşanabilir ve sürdürülebilir olabileceğini araştırıyor. Bu çalışma, diğer taraftan da bölgesel metropollerin geleceğinin tartışılmasını başlatmayı amaçlıyor.

Araştırmaya buradan ulaşabilirsiniz.

Etiketler

Bir yanıt yazın