Engelli vatandaşlar için şimdi sıra bizde!

Yolda, sokakta veya kaldırımdaki bir engeli fotoğraflayıp kampanyanın internet sitesine göndererek engelli vatandaşların yaşadıkları sıkıntıları yok etmek mümkün.

“5378 sayılı Özürlüler ve Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun”, 7 Temmuz 2005 tarihinde yürürlüğe girdi.

Kanunun geçici 2. maddesi hükmü uyarınca; kamu kurum ve kuruluşlarına ait mevcut resmi yapılar, mevcut tüm yol, kaldırım, yaya geçidi, açık ve yeşil alanlar, spor alanları ve benzeri sosyal ve kültürel alt yapı alanları ile gerçek ve tüzel kişiler tarafından yapılmış ve umuma açık hizmet veren her türlü yapılar bu tarihten itibaren yedi yıl içinde özürlülerin ulaşabilirliğine uygun duruma getirilecek.

Ve bu öngörülen süre 7 Temmuz 2012 tarihinde sona erecek. Engeller mi? Tabii henüz bitmedi…

Bu yaraya parmak basmak için başlatılan projeye destek veren Işıltı gazetesi “Biz bunu görüyor yaşıyoruz. Bizim gibi düşünüp görmek istersen, sende engelleri resimle gönder” diyerek bir de çağrıda bulundu.

Yapmanız gereken şey çok basit; yolda, sokakta, kaldırımda veya kamunun kullandığı herhangi bir yerdeki engel teşkil eden durumu fotoğraflamak ve http://www.buradaengellendim.com/ internet sitesine göndermek.

Amaç; engelli vatandaşların, yürürken, inerken, çıkarken, adım atarken yaşadıkları sıkıntıları yok etmek ya da mümkün olduğunca en aza indirgemek…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi de sizden gelen bu fotoğrafları inceleyecek ve sorunun giderilmesi için çalışmalara başlayacak.

Etiketler

Bir yanıt yazın