“Abu Dhabi’de İş Yapan Mimarlar Fazla İyimserdi”

Uluslararası mimarlık firması Aedas'ın başkanı Keith Griffiths, Emirlikler'deki iş temposu ve ölçek konusundaki anlaşmazlıklar için batılı mimarları suçluyor.

Keith Griffiths, Abu Dhabi’de tüketilen Batılı mimarların yalnızca kendilerini suçlamaları gerektiğini ve Abu Dhabi’yi Dubai’nin kurtarıcısı gibi görmenin yanlış olduğunu söylüyor. Austin-Smith Lord, Frank Gehry, Jean Nouvel gibi mimarların uygulamalarının Emirlikler’deki iş temposunda ve ölçekte anlaşmazlıklara yol açtığını belirten Griffiths şunları söylüyor: “Birkaç Batılı mimar büyüme temposuna aşırı iyimser bakış açısıyla yaklaşıp büyük zarar gördüler. Emirlikler büyümeye ve gelişmeye devam edecek fakat sürdürülebilir bir şekilde. Bu, burada kötü bir şey olduğu anlamına gelmiyor sadece basitçe birkaç batılı mimar fazla hayal kurdu diyebiliriz.”

Austin-Smith Lord geçen yıl, müşterisi Abu Dhabi Kültür ve Miras Kurumu (Abu Dhabi Authority for Culture & Heritage-ADACH) borçlanınca çalışanlarının neredeyse yarısını işten çıkardı.

Foster & Partners, Jean Nouvel, Frank Gehry ve Zaha Hadid tarafından Abu Dhabi’de yapılan diğer kültürel projelerdeki aksaklıklar da duyurulmuştu.
Griffiths, Orta Doğu bölgesinin 2008 öncesindeki faaliyet ortamına dönüşün 10 yıl sürebileceğini öngörüyor.

Vanity Fair dergisi tarafından çağdaş mimiarlık alanında en iyi işlerin belirlenmesi amacıyla yapılan anket World Architecture Survey’de ortaya konan veriler Orta Doğu’da ücretlerin neredeyse üçte bir oranında düştüğünü gösteriyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın