Yarışmayla Yapılan “Çanakkale Belediyesi Yeşil Yerel Yönetim ve Kültür Merkezi Binası” Açıldı

Çanakkale Belediyesi Yeşil Yerel Yönetim ve Kültür Merkezi Binası, 11 Nisan 2023 tarihinde yapılan bir törenle açıldı.

Binanın projesi 2012 yılında düzenlenen Çanakkale Belediyesi “Yeşil” Yerel Yönetim ve Kültür Merkezi Binası ile Yakın Çevresinin Düzenlenmesi Ulusal Mimari Proje Yarışması ile elde edilmişti. Yarışmayı Seden Cinasal Avcı, Ramazan Avcı, Ebru Can Bilhan, Kenan Bilhan’dan oluşan ekip kazanmıştı.

Yeni binanın açılış töreninde bir konuşma yapan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, “Bu binanın temeli 2015 Çanakkale Savaşlarının 100. yılında atıldı ve açılışını da 2023 Cumhuriyetimizin 100.’cü yılında yapıyor olmanın gururunu yaşıyorum. Bizim Belediyelerimiz halktan aldığı emaneti koruyan pek çok konuda öncü Belediyelerdir. Çanakkale Belediyesi olarak; tüm alt ve üst yapı yatırımlarımızı çevre ve insan odaklı bir anlayışla tamamladıktan sonra, sıra kendi hizmet binamızın yapımına gelmişti. İşte bu bina da yönetim anlayışımızın şeffaflığını, ulaşılabilirliğini ve çevreye duyarlılığını gösteren canlı bir örnektir. Projemiz iklim değişiklikleri ve çağdaş mimarlık bağlamında örnek bir yapı olsun, adı da Yeşil Yerel Yönetim Binası olsun dedik. Zeminle yaptığımız zorlu mücadelenin ardından bu bina iki ekonomik kriz ve bir pandemi gördü. Ama enseyi karartmadık, Turgut Uyar’ın da dediği gibi “Göğe bakalım” ve gelen baharı kucaklayalım dedik. Tüm ekonomik zorluklara ve engellere karşı mücadeleden vazgeçmedik. Çünkü sizin öğretinizde biz başkanlar halkına hizmet için bahane aramaz, eğilmez, bükülmez, sadece halkı için mücadele eder, biz böyle gördük, böyle öğrendik. Binamızın projesi ulusal bir yarışmayla, katılımcı bir anlayışla seçildi. 1.cilik ödülüne layık bulunan eserin ekibinin temsilcisi, aramızda bulunan Mimar Seden Cinasal Avcı ve ekibine huzurunuzda bir kez daha tebrik ve teşekkürlerimi iletmek istiyorum.”

1. Ödül, Çanakkale Belediyesi “Yeşil” Yerel Yönetim ve Kültür Merkezi Binası Yarışması

Çanakkale Belediyesi “Yeşil” Yerel Yönetim ve Kültür Merkezi Binası ile Yakın Çevresinin Düzenlenmesi Ulusal Mimari Proje Yarışması

Etiketler

Bir yanıt yazın