Yapay Zeka ve Artırılmış Gerçeklik Kullanılarak İnşa Edilen Pavyon

Princeton ve IE University ekibi yapay zeka ve artırılmış gerçeklik kullanarak tonozlu tuğla pavyon inşa ediyor.

Princeton University ve IE School of Architecture and Design’dan bir ekip, IE University’nin İspanya’nın Segovia kentindeki kampüsünde yapay zeka, hologramlar ve artırılmış gerçeklik yardımıyla tonozlu bir pavyon inşa ediyor.

Mimarlar, mühendisler, zanaatkârlar ve IE öğrencilerinden oluşan ekip, Wesam Al Asali ile Sigrid Adriaenssens tarafından yönetiliyor.

Açık hava tonozlu pavyon, kalıp gerektirmeden 3 metre yüksekliğinde üç ayaklı bir yapıya sahip olacak ve 5 metre uzunluğunda ve 3 metre genişliğinde olacak. Pavyonun inşası için ilk olarak endüstriyel içi boş tuğlalardan oluşan bir katman döşenecek ve üzeri kiremitlerle kaplanacak.

Artırılmış gerçeklik gözlükleri ve Microsoft’un HoloLens uygulaması daha sonra tuğla örme sürecinde kullanılacak ve inşaatçıların tuğlaların tam olarak yerleştirilmesini bilmek için holografik kılavuzları takip etmelerine olanak tanıyacak.

Profesör Al Asali, “AR teknolojisi zanaatkarın daha hızlı, daha verimli ve doğru çalışmasına olanak tanıyor ve hesaplamalı analiz kullanılarak gelecekteki projeler için inşaat modelleri oluşturulabilir ve zanaatkarların geleneksel becerilerini başka seviyelere çıkarabilir. Teknoloji, yapıyı tuğla tuğla inşa etmeden önce yapının izleyeceği çizgileri büyük bir hassasiyetle görselleştirmemizi sağlıyor. Tonoz için kalıp, kılavuz ve kalıp yapmak için çok fazla malzeme tasarrufu sağlıyor ve ayrıca bir binanın inşaat sırasında nasıl davrandığını daha iyi anlamamıza yardımcı oluyor,” diyor.

Projede kullanılan tuğlalar yerel tedarik zincirleri aracılığıyla üretilmiş ve temin ediliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın