Whitney Müzesi, Breuer Binasını Sotheby’s’e Sattı

Whitney Müzesi, 1966 yılında Marcel Breuer tarafından tasarlanan Breuer Building (945 Madison Avenue)'i Sotheby's müzayede evine sattı. Breuer tasarımı bina, Brütalist mimarinin en önemli ve tanınmış eserlerinden birisi olarak tanınıyor.

Fotoğraf: Max Touhey

Renzo Piano tarafından tasarlanan ve High Line ile Hudson Nehri arasında yer alan Whitney’in Meatpacking Bölgesi’ndeki yeni binası, müzenin alanını iki katına çıkardığı ve daha erişilebilir bir alana sahip olduğu için Breuer’in Whitney için artık mantıklı olmadığı söylenmişti.

Whitney Müzesi, Meatpacking Bölgesi’ne taşındıktan sonra binayı Metropolitan Sanat Müzesi ve Frick sanat galerisine kiralamıştı. Sotheby’s yaptığı açıklamada Breuer Building’i satın aldığını, 2025’te genel merkezini York Avenue’dan buraya taşıyacağını söyledi.

Sotheby’nin idaresi altında bina, ücretsiz galeri alanlarına ve sergilere ev sahipliği yapacak.

Marcel Breuer, müzenin asimetrik pencerelerinden birisinin önünde.
Fotoğraf: Evelyne Burnheim

Bauhaus’ta okuyan, 60’larda genç bir öğrenci olan Breuer, bir sanat müzesinin nasıl olması gerektiğini sorgulayarak, müzenin mütevelli heyetine sunumu yapmıştı. “Sokağın canlılığını sanatın samimiyetine ve derinliğine dönüştürmeli” diyen Breuer, Philip Johnson, Louis Kahn, IM Pei gibi daha tecrübeli isimleri geçerek müzenin tasarımını yapmayı hak kazanmıştı.

Metropolitan Museum of Art, Tarihi Bina Breuer’i Bünyesine Katıyor

Renzo Piano’nun New York’taki Müzesi Açıldı

Etiketler

Bir yanıt yazın