Metropolitan Museum of Art, Tarihi Bina Breuer’i Bünyesine Katıyor

Whitney Museum'un boşalttığı tarihi bina, Mart 2016'da Metropolitan Museum of Art'ın koleksiyonuyla tekrar ziyarete açılacak.

Metropolitan Museum of Art, genişleme kararı kapsamında, New York mimarlık tarihinin önemli binalarından Breuer’de, The Met Breuer ismiyle ziyaretçilerini ağırlayacak.

Binanın önceki kullanıcısı Whitney Museum, 2015 senesinde Renzo Piano tarafından tasarlanan yeni binasına taşınmış, 1963-66 yılları arasında Marcel Breuer’in tasarladığı Breuer binasını boşaltmıştı.

Metropolitan Museum of Art’ın taşınacağı The Met Bruer, New York mimarlık tarihi açısından önemli bir bina. Tüketim kültürünün New York’un mimari dilini kuşattığı bir zamanda, Marcel Breuer binayı Manhattan’da yaygın olan mimari dilden mümkün olduğunca ayırmıştı. Bauhaus ekolünden gelen Macar asıllı mimar binası hakkında:

Manhattan’da bir müze neye benzemeli?… Neye benzememesi gerektiğini söylemek daha kolay olur. Bir işletmeye, ofis binasına veya hafif bir eğlence merkezine benzememeli…Bağımsız, kendine güvenen bir bina olmalı. Tarihe yaslanmalı ve aynı zamanda sokağın canlılığını sanatın samimiyetine ve derinliğine dönüştürmeli.

demişti.

Etiketler

Bir yanıt yazın