UNStudio’dan Seul’de Teknoloji Destekli Bir Masterplan Projesi: H1

2019'da UNStudio, Hyundai Development Company tarafından Seul'de yeşil, karma kullanımlı bir mahalle tasarlamaya davet edildi. Mimarlık ofisi, açık inovasyonun, yeşil enerjinin ve çeşitliliğin, yaşamak, çalışmak ve oynamak için çekici ve üretken bir alan yarattığı yeni dijital ekonomi için akıllı bir proje olan “10 Dakikalık Şehir”i tasarladı.

H1 Projesi, yeni dijital ekonomi için mevcut bir sanayi sitesinin ve demiryolu alanının 504.000 metrekarelik bir mahalleye dönüştürülmesini içeriyor. Bu nedenle özel, yarı kamusal ve kamusal katmanları içeren programların dahil edilmesinin yanı sıra, UNStudio, geleceğin sakinleri için özel, isteğe bağlı dijital paketlerin entegrasyonu için bir plan önermek üzere UNSense’in danışmanlık koluyla iş birliği yapmış.

Bu eklenen teknoloji katmanı, fiziksel şehir planını tamamlamak ve tamamen dijital olarak hizmet verilen bir mahalle oluşturmak için tasarlanmış. Böylece, sakinlerin günlük yaşamlarını iyileştirmek ve boş zaman aktiviteleri için boş zaman yaratmak için Akıllı Şehir modellerinin olağan verimlilik odağının ötesine geçmesi amaçlanmış. Bu dijital altyapı, enerji üretimi ve tüketimi ile yerel gıda üretim planları için yetiştirilenler gibi ortak alanların yönetimi için de kullanılabilir yapıda.

Tasarımda, fiziksel ana planın farklı katmanları ve dijital arayüz birlikte çalışarak her yaştan ve aile yapısından konut sakinlerine çağdaş çalışma, yaşam ve eğlencenin tek bir mahallede birleştiği akıllı, sağlıklı, yeşil bir ortam, üretken bir rahatlık, konfor ve topluluk mahallesi sunuluyor. Bu nedenle, H1 Projesi, geleceğin karma kullanımlı kentsel gelişmeleri için uyarlanabilir bir strateji için bir pilot görevi görebilir.

H1 Projesi’nin, geniş sokakları ve doğayla uyumlu, yaya dostu bir mahalle olması planlanmış. Sakinlerin evlerine 10 dakikalık yürüme mesafesinde şehrin tüm kolaylıklarını yaşayabilecekleri bir yer olması düşünülmüş.

“H1 masterplanı için, sakinlerin günlük yaşam deneyiminin en yüksek önceliğe sahip olduğu, son derece çağdaş 10 dakikalık bir şehir yaratmayı hedefledik. Bunu, yaşamlarını, çalışmalarını ve boş zamanlarını nasıl geçirebilecekleri konusunda çok çeşitli seçenekler sunan ve böylece onlara dünyanın başka bir yerine seyahat etmek için gereken zamandan tasarruf etmelerini sağlayan zengin bir canlandırıcı, yerinde deneyim yoğunluğu ile yapıyoruz. Çünkü şehirde, kazanılan zamanla daha fazla zaman yaratılır. ‘Esnek kentsel yoğunluk’ yaklaşımını benimsedik. Bu, kamusal alanın çok işlevli kullanımına olanak tanır ve sakinlerin hem planlı hem de spontane senaryolarda buluşmasını, bağlantı kurmasını ve sosyalleşmesini sağlamak için karma kullanımlı organizasyon modelleri kullanır. Ana planın bileşenleri yalnızca güçlü topluluk bağlarının oluşturulmasını teşvik etmekle kalmıyor, önerilen dijital hizmet paketleri de sakinler için benzeri görülmemiş bir kolaylık sağlıyor.”
Ben van Berkel

Etiketler

Bir yanıt yazın