Tuğla Cephesiyle Mahremiyet Sunan Veil House

Paperfarm'ın Tayvan'da bulunduğu bölgenin tuğla imalat tarihine atıfta bulunmak için tasarladığı Veil House, sahip olduğu perfore cephe ile ışık ve hava geçişi sağlıyor.

Fotoğraflar: Daniel Yao

Kaohsiung’da yoğun bir kentsel alanda yer alan Veil House, müşterinin havadar, açık alan isteğini karşılarken, yüksek ve dar alanda komşu binalardan mahremiyetini koruyor.

Paperfarm’a göre evin tuğla cephesi, projenin yer aldığı bölgede bulunan Tangrong Tuğla Fırınına ait bir referans niteliğinde.

Bu eski fırın, 2002 yılında kapatılana kadar bölgedeki birçok kamu binasına tuğla sağlamış ve şimdi bir turistik cazibe merkezi ve kamusal park olarak kullanılıyor.

Veil House’un zemin katında, kapalı bir giriş alanı ve bir garaj, evi sokaktan ayırarak merdiven, asansör ve bahçesi bulunan bir alana götürüyor.

Bu merkezi bahçe, evin dört katını da kesen bir atriyumun kotunda bulunuyor. Küçük balkonlar ve yatak odaları ile yaşam alanlarını kaplayan metal profiller tarafından gölge yaratılıyor.

Birinci katta büyük bir mutfak, oturma ve yemek alanı yer alır ve bunların üzerinde üç kat yatak odası bulunur. Üçüncü kattaki ana yatak odası özel bir locaya açılmaktadır.

Tuğla örtü ile iç mekan arasında, açılabilir pencereler ve sürgülü kapılar ile kat yüksekliğinde cam cepheler, çapraz havalandırmayı kolaylaştıran merkezi atriyum ile havanın binanın içinden sirküle olmasına izin verir.

Veil House’un iç mekanlarında dikkati cepheye odaklamak için soluk tonda ahşap kullanımı, mutfak ve merdiven boşluğundaki renkli terrazzo döşeme kaplamalarıyla canlandırılan beyaz duvarlar gibi sade bir malzeme paleti seçildi.

Etiketler

Bir yanıt yazın