TOKİ’lerde Sorun Bitmez!

TOKİ’nin Vanlı depremzedeye ‘sıfır sorunla’ teslim ettiğini söylediği konutlarda sorunlar bitmek bilmiyor.

TOKİ Deprem Evleri’nde yaşayanlar, siteye taşındıkları günden bu yana su ihtiyacını 2 kilometre uzaktaki camiden karşılıyor.

CAMİDEN SU TAŞIYORLAR

Van’ın Sıhke Beyüzümü Bölgesi’nde inşa edilen TOKİ Deprem Evleri’ne yerleşenler, yetkililerin ‘sitede hiç eksik yok’ sözlerinin gerçeği yansıtmadığını taşındıktan sonra anladı. Yaklaşık 3 aydır TOKİ’lerde oturan ve su sorunu yaşayanlar, sitenin 2 kilometre uzaklığında bulunan camiden bidonlarla evlerine su taşıyor. Site sakinlerinden Alpaslan Yıldırım, kendilerine ‘hiçbir eksik yok’ denmesi üzerine taşındıklarını, belirterek, “Taşındığımızdan beri suyumuz yok. Su sorumuz var. Sitede daha inşaat işleri devam ediyor. Site içinde iş makineleri çalışıyor. Hiç kimse bize açıklama yapmıyor. Bir an önce yetkililerin TOKİ’lerdeki eksiklikleri gidermesini istiyoruz” şeklinde konuştu.

Zibar Peker isimli site sakini de susuzluk nedeniyle büyük sıkıntılar yaşadıklarını belirterek, “Çocuklarımızın banyo ihtiyaçlarını gideremiyoruz. Site içerisinde çöpler düzenli bir şekilde alınmıyor. Çevre düzeni yapılmamış” dedi. Halil Uğur ise “Binaların altyapısı düzgün şekilde yapılmadığı için yağmur suları binaların altına sızıyor” dedi. Site içinde çocuklar için sadece bir oyun alanı olduğunu ve bunun da yönetici evinin bulunduğu yere yapıldığını belirten 8 yaşındaki Aleyna ise, “Yönetici sadece kendi oturduğu yere park yaptırmış. Sadece kendi çocukları için. Biz çocuk değil miyiz? İp ile oynamaktan bıktık. Biz de parkta oynamak istiyoruz” sözleriyle anlatıyor kızgınlığını.

Etiketler

Bir yanıt yazın