Taksim Dayanışması Serbest!

Gezi Parkı olayları ile ilgili mahkeme sevk edilen aralarında Mücella Yapıcı'nın da bulunduğu 12 kişi serbest bırakıldı.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu 8 Temmuz’da ‘Gezi Parkı’nı törenle açmış, iki buçuk saat sonra da kapatmıştı. Açılıştan sonra parka girenler polislerce çıkarılırken, İstiklal Caddesi’ne de müdahale edilmişti. Olaylarda Taksim Dayanışması’ndan mimar Mücella Yapıcı, İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu, Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Beyza Metin’in de aralarında olduğu 50 kişi gözaltına alınmıştı. Üç gün gözaltında tutulan 50 kişi Çağlayan’daki İstanbul Adliyesi’ne sevk edildi. Savcılık sorgusunun ardından 38 kişi serbest bırakılırken, Yapıcı, ve Çerkezoğlu’nun da aralarında olduğu 12 kişi tutuklanmaları talebiyle mahkemeye gönderildi.

Taksim’de pazartesi günü gözaltına alınan ‘Taksim Dayanışması’ndan aralarında mimar Mücella Yapıcı ve Dr. Ali Çerkezoğlu’nun da bulunduğu 12 kişi serbest bırakıldı. Yapıcı ve Çerkezoğlu’yla beraber beş kişinin ‘suç örgütü oluşturmak’la suçlanıyordu. Mahkeme, tutuklanması istenen 12 kişiyi serbest bıraktı ve davanın tutuksuz görülmesine karar verdi. Serbest bırakılanların isimleri şöyle: Mücella Yapıcı, Ali Çerkezoğlu, Akif Burak Atlar, Ahmet Kamil Tekerek, Beyza Metin, Ender İmrek, Mehmet Sabri Orcan, Süleyman Solmaz, Haluk Ağabeyoğlu, Arda Mustafa Aykaç, Aral Demircan ve Erdem Ateş.

Etiketler

Bir yanıt yazın