RIBA International Prize 2021 Bangladeş’teki Friendship Hospital’e Verildi

Kashef Chowdhury/URBANA tarafından tasarlanan Bangladeş'teki Friendship Hospital, RIBA International Prize 2021'in sahibi oldu.

Fotoğraflar: Asif Salman

Kashef Chowdhury/URBANA tarafından tasarlanan Bangladeş’teki Friendship Hospital, tasarım mükemmelliği ve çevresine sağladığı sosyal etki nedeniyle ödüle layık görüldü.

Friendship adlı STK tarafından planlanan Friendship Hospital, 2007’deki büyük siklondan ağır şekilde etkilenen sahil bölgesi olan Satkhira’da binlerce insana tıbbi yardım imkanı sağlıyor.

Friendship Hospital, mütevazi bir bütçeyle bile mimarlığın uzak kırsal alanları nasıl güçlendirip güçlendirebileceğinin ilham verici bir örneği.

Hastane, Büyük Jüri tarafından “insanlığın mimarisini” somutlaştıran ve “kritik küresel sorunları – sağlık hizmetlerine eşit olmayan erişim ve iklim problemlerinin savunmasız topluluklar üzerindeki ezici etkisini – ele alan yenilikçi bir örnek,” olarak tanımlandı.

Bengal’de Coğrafi Koşullarına Göre Şekillenen Bir Hastane

RIBA International Emerging Architect Hooba Design Group’un Oldu

Fotoğraf: Parham Taghioff

RIBA International Emerging Architect 2021 ödülü ise İran’daki Kohan Ceram Binası ile Hooba Design Group’a verildi.

Fotoğraf: Deed Studio

Kohan Ceram Brick Manufacturing Company’nin genel merkezi olarak tasarlanan bina, mevcut beton yapıyı koruyan, mimar tarafından tasarlanmış özel bir tuğla ile kaplı.

Kohan Ceram Binası

Etiketler

Bir yanıt yazın