MSTAS 2023, 17-20 Haziran Tarihlerinde Düzenlendi

İstanbul Medipol Üniversitesi Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü tarafından XVII. Mimarlıkta Sayısal Tasarım Ulusal Sempozyumu (MSTAS 2023), 17-20 Haziran tarihlerinde düzenlendi.

Sempozyum Düzenleme Kurulu başkanlığını Dr. Öğr. Üyesi Şehnaz Cenani Durmazoğlu’nun yaptığı ve Dr. Öğr. Üyesi Yazgı Aksoy, Dr. Öğr. Üyesi Zülal Nurdan Korur, Öğr. Gör. Erenalp Saltık, Arş. Gör. Nursena Coşkun Müştekin ve Arş. Gör. Zübeyde Keskin’in düzenleme kurulunda yer aldığı MSTAS 2023, İstanbul Medipol Üniversitesi, Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi, Mimarlık Bölümü tarafından düzenlendi. MSTAS 2023 kapsamında 17 ve 18 Haziran tarihlerinde çalıştaylar ve 19 ve 20 Haziran tarihlerinde ise bildiri sunuşları yapıldı. Sempozyumun açılış konuşmalarını Güzel Sanatlar Tasarım ve Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. H. Attila Dikbaş ve Mimarlık Bölümü Başkanı Prof. Dr. A. Zeynep Sözen gerçekleştirdi. MSTAS 2023’e Prof. Dr. Mine Özkar (İTÜ), Prof. Dr. Meryem Birgül Çolakoğlu (İTÜ), Prof. Dr. Leman Figen Gül (İTÜ), Prof. Dr. Arzu Gönenç Sorguç (ODTÜ), Dr. Öğr. Üyesi Yazgı Aksoy (İMÜ) ve Dr. Öğr. Üyesi Zülal Nurdan Korur (İMÜ) oturum başkanı olarak katkı sundu. “Devinim, Değişim, Döngü” temasıyla gerçekleştirilen sempozyumda günümüzün sosyal ve çevresel sürdürülebilirlik ile ilgili sorunlarının ve potansiyellerinin hesaplamalı tasarım yöntemleri ile değerlendirilmesine odaklanıldı.

Tunçer, Doğan ve Gün Sunum Yaptı

Hesaplamalı tasarım ile ilgili farklı uzmanlık alanlarında çalışmalar yürüten akademisyenleri ve lisansüstü öğrencilerini bir araya getiren etkinlikte hesaplamalı tasarım alanında uluslararası platformlarda çalışmalar gerçekleştiren Bige Tunçer (Singapore University of Technology and Design), Onur Yüce Gün (New Balance Director of Computational Design) ve Timur Doğan (Cornell University Architecture Art Planning) sempozyumun davetli konuşmacıları olarak yer aldı. MSTAS 2023 kapsamında İzmir Yüksek Teknoloji Üniversitesi, Okan Üniversitesi, TED Üniversitesi, İzmir Demokrasi Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Yeditepe Üniversitesi, Sakarya Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi, Fenerbahçe Üniversitesi, Beykoz Üniversitesi, Eskişehir Teknik Üniversitesi, Eskişehir Osmangazi Üniversitesi ve OSTİM Teknik Üniversitesi’nden katılan yazarlar tarafından sunulan bildirilerin yer aldığı bildiri kitabına sempozyumun web sitesinden açık erişimli olarak ulaşılabiliyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın