Konkur.İstanbul Açıldı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Planlama Ajansı tarafından düzenlenen kentsel tasarım yarışmaları için dijital bir platform sağlayan Konkur.İstanbul internet sitesi açıldı.

“Yeni ve kapsamlı projelerle İstanbul’un kamusal mekanlarını fonksiyonel ve estetik yerler haline getirmek” amacıyla İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul Planlama Ajansı tarafından düzenlenen yarışmalara dair detaylar, Konkur.İstanbul internet sitesi üzerinden takip edilebilecek.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, süreçle ilgili görüşlerini şu şekilde paylaştı:

Değerli mimarlar, şehir ve bölge plancılar, kentsel tasarımcılar, proje yöneticileri…

Biz, kentimizin kalbinin attığı tüm kamusal mekânlar için harekete geçtik.

Amacımız yeni ve kapsamlı projelerle 16 milyonluk bu dev şehrin mekânlarını İstanbulluların yararlanabildiği fonksiyonel ve estetik yerler haline getirmek…

İşte burada sizlerin aklına, fikrine ihtiyaç duyuyoruz. Gelin İstanbul’a yakışacak, İstanbulluların şehirle birebir temas etmesini sağlayacak odak noktaları için yaratıcı ve işlevsel projelerinizi bizimle paylaşın. Projeler, her yarışmanın içeriğine göre farklılaşacak değerlendirme yöntemleriyle jürimiz tarafından değerlendirilecek ve seçilenler hayata geçirilecek.

Bu yeni süreç, Taksim Meydanı’nı en iyi çevre düzenlemesine kavuşturacak ilk yarışmamız ile başlıyor. İstanbul’un tüm mekânlarına dalga dalga yayılacak diğer yarışmalarla, şehrimizin geleceğine sizler ve 16 milyon İstanbullu karar vereceksiniz.

Hadi, siz de projenizle başvurunuzu yapın, İstanbul’da imzanız olsun.

İstanbul Senin Kent Mobilyaları ve Oyun-Rekreasyon Ürünleri Tasarımı Yarışması, İstanbul Senin Haliç Kıyıları Tasarım Yarışması ve Taksim Kentsel Tasarım Yarışması‘na dair bilgilerin yer aldığı site, yarışma süreçleri boyunca güncellenecek.

Etiketler

Bir yanıt yazın