Hindistan’da Tuğla ve Geri Dönüştürülmüş Malzemelerle Tasarlanmış Tonozlu Bir Konut Projesi

Earthscape Studio tarafından Hindistan'ın Kerala kentindeki tasarlanan The Wendy House isimli tonozlu konut projesinde yerel olarak üretilen tuğlalar ve geri dönüştürülmüş malzemeler kullanılmış.

Sekiz dönümlük yoğun ormanlık alanda inşa edilen proje, mevcut doğayı bozmadan ağaçların arasında yerleşiyor.

Çevredeki doğadan yararlanmayı amaçlayan ofis, bina genelinde geri dönüştürülmüş kamışlar, kırık kiremitler ve şantiyeden toprak gibi yerel kaynaklı malzemelerden yararlanılmış.

Binanın tonozlu formunu oluşturmak için arsanın 50 kilometre yakınından temin edilen ve yerel işçiler tarafından birleştirilen geleneksel sithu kal tuğlaları (üç katmandan oluşan küçük tuğlalar) kullanılmış.

Proje, her biri üç tuğla katmanı ve fabrikalardan gelen kırık kiremitlerden yapılmış dördüncü bir geri dönüştürülmüş su yalıtım katmanı içeren iki ayrı tonozlu hacme bölünmüş.

Tonozlu formların üstüne, yerel kaynaklı, geri dönüştürülmüş çamur kiremitlerinden yapılmış geniş bir çatı yerleştirilmiş.

Açık bir plana sahip evin bir kanadında yatak odası, banyo ve depolama alanına, diğer kanadında ise oturma odası, yemek alanı ve kilere yer verilmiş.

Evin ortasına yerleştirilmiş içerisinde küçük bir gölet bulunan avlu iki blok arasında uzanacak şekilde planlanmış ve her iki ucunda kavisli, sıkıştırılmış toprak duvarlarla tamamlanmış.

Tonozlu hacimlerin iç cephe duvarlarındaki geri dönüşümlü kamışlarla çerçevelenmiş cam duvarlar, içeriden merkezi avluya bakacak şekilde planlanmış.

Geri dönüştürülmüş kamış çubuklar ayrıca bir yatak, kanepe ve mutfak tezgahı dahil olmak üzere yerleşik mobilyaların çerçevelerini oluşturmak için atık ahşabın yanında kullanılmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın