Hindistan’da Dokulu Duvarlar ve Toprak Rengi Malzemeler Kullanılarak Tasarlanmış Bir Ofis Binası

Taliesyn, Hindistan’ın Bangalore şehrinde dokulu duvarlar ve toprak rengi malzemeler içeren kendi ofis binasını tamamladı.

Güney Bangalore’da bulunan ofis alanları iki katlı bir stüdyo alanı ve dönüştürülmüş bir nakliye konteynerinin içinde tasarlanmış bir malzeme kütüphanesi olmak üzere iki binaya yayılmış.

Değerlerini bir pratiğe yansıtmayı hedefleyen Taliesyn, iş birliğini ve yaratıcılığı teşvik eden alanlar yaratmanın yanı sıra ofiste malzemeleri açıkta ve yarım bırakmaya odaklanmış.

Proje kapsamında arazinin bağlamına dayanan yerel bir malzeme karışımından ilham alınmış. Süslü kaplama malzemeleri olmadan, malzemelerin doğal estetiğinin sergilenmesi amaçlanmış.

Stüdyo alanının cephesi, üstte pişmiş toprak bloklar ve altta çimento paneller olmak üzere ikiye bölünmüş.

Açıkta kalan çerçevenin bir parçası olarak, cephenin iki malzemesi arasında yatay bir çubuk uzanarak cepheyi ikiye ayırmış.

Zemin katta metal çerçeve sınırları içinde cephe boyunca düzenli aralıklarla kemerli açıklıklar düzenlenirken, üst katta ışık sağlayan dikdörtgen pencereler kullanılmış.

Ana binanın içinde oluşturulan kademeli katlar ile farklı ofis alanları arasındaki bağlantı sağlanmış.

Birinci katta, toplantı alanı olarak kullanılabilecek, zemin katı gören bir asma kat oluşturulmuş. Üst katta, stüdyonun kurucuları için özel alanların yanı sıra konferans salonları ve toplantı alanlarına yer verilmiş.

Binada ayrıca ek çalışma alanları ve zemin katta bir banyo bölümüne yer verilmiş.

Zeminde kullanılan geri dönüştürülmüş taş yongalarıyla oluşturulmuş terrazzo kaplama ile huş ağacından tasarlanmış çalışma masaları, sandalyeler ve masalar gibi tüm mobilyalar dahil olmak üzere tüm detaylar inşaat alanında üretilmiş.

İç mekanda bir odak noktası oluşturmak için çevredeki manzaranın renklerini yansıtmak üzere seçilen adaçayı yeşili metal bir sarmal merdiven tasarlanmış.

En yakın limandan temin edilen atılmış bir nakliye konteyneri çalışanların kullanımı için bir malzeme kitaplığına dönüştürülerek bahçeye koyulmuş.

Konteynerin dönüşümündeki en zorlu engel, boyutlarını değiştirmek ve ısıl konforu korumak için dışını işlemek ve içeriden yalıtmak olmuş.

Yerden yükseltilmiş kütüphanenin altında daha alçak bir seviyede, stüdyonun yemek molaları ve sosyalleşmek için bir avluya dönüşmesini öngördüğü kapalı bir alan planlanmış.

Bahçeye taş kiremitlerden yapılmış dolambaçlı bir yol eklenerek malzeme kitaplığı ana binaya bağlanmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın