Hindistan’da Atık Malzemeler Kullanılarak İnşa Edilmiş Bir Konut Projesi

Hindistan’da Atık Malzemeler Kullanılarak İnşa Edilmiş Bir Konut Projesi

Wallmakers tarafından tasarlanan Chuzhi, genellikle inşaat için uygun olmayan sıra dışı arsalar üzerine nelerin inşa edilebileceğini anlamaya yardımcı olan bir proje.

Hindistan’ın nefes kesen manzaraya sahip Shoolagiri kasabasında, Sanctity Ferme adlı ekolojik bir topluluk bölgesinde yer alan projenin yapılacağı arsa sarp kayalık topoğrafya, devasa ağaçlar ve sık bitki örtüsü gibi bir çok dezavantaja rağmen başarıyla hayata geçirilmiş.

Yapı, çamurdan tuğlalar, cam şişeler ve geri kazanılmış ahşap dahil olmak üzere toplanmış ve atılmış yerel malzemeler kullanılarak inşa edilmiş.

İnsanların evlerinden güzel manzaralar izlemeye takıntılı olduğu ve içinde bulunduklarını yapının çevreyle olan ilişkisiyle pek ilgilenmedikleri günümüzde ofis, mevcut topografya ile uygun, doğanın içinde kamufle olmuş bir proje tasarlamış.

Arsada bulunan üç büyük demirhindi ağacının etrafında tasarlanan yapının kabuğunu ve çatısını oluşturan kıvrımlı malzeme plastik şişe atıklarının işlenmesiyle oluşturulmuş. Doğal eko-sistemi korumak üzere planlanan projede prekast dökülmüş moloz toprağı kompozit şişe kirişleri 4000 plastik şişe atığından şekillendirilmiş.

Chuzhi’nin duvarlar olarak başlayan spiralli yapısı çatıyı oluşturmak için sonuna kadar uzatılmış. Ev, içindekilere ağaçların gölgesi altında yaşıyormuş hissini vermek için cam çatı ile tasarlanmış. Evin yükseltisi olmamasına rağmen, ağacın etrafında planlanan bir oturma alanı ile özel odalar ve ortak yaşam alanı birbirinden ayrılmış.

Projedeki ana fikir, sakinlerin konforundan ödün vermeden ağaçların ve çevrenin doğal ekosisteminin evin üzerinde olduğu gibi korunmasına izin vermek olmuş. Chuzhi, açık bir düzen ve minimalist iç mekanlarla tasarlanmış iki yatak odalı bir rezidans şeklinde inşa edilmiş. Yapıda bir araya getirilmiş geri dönüştürülmüş ahşaptan yapılmış zeminler kullanılmış.

Etiketler

Bir yanıt yazın