Çeşme’yi Uçuracak Fikirler 17 Temmuz’da Belirlenecek

ÇEŞTOB Başkanı Veysi Öncel ve Yeni Asır Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı'nın başkanlığındaki danışma kurulu finale kalan önerilere karar verecek.

Çeşme Turistik Otelciler Birliği’nin (ÇEŞTOB) 6 ay önce açtığı, “Çeşme ve Alaçatı İçin Bir Fikrim Var” adlı fikir yarışmasına katılan 2 bin kişi birbirinden ilginç projeler sundu. ÇEŞTOB Başkanı Veysi Öncel ve Yeni Asır Genel Yayın Yönetmeni Şebnem Bursalı’nın başkanlığındaki danışma kurulu, 17 Temmuz’da Kaya Termal Convention’da toplanarak finale çıkan fikirleri belirleyecek. Öncel, 17 Temmuz’daki finalin ardından tarihi sonradan belirlenecek bir günde Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in de katılacağı, fikir verenlerin de hazır olacağı bir lansmanla Çeşme’ye yön verecek fikirlerin kamuoyuna açıklanacağını duyurdu.

Bakan Çelik açıklayacak

Ocak 2013 tarihinde hayata geçirilen “Çeşme ve Alaçatı İçin Bir Fikrim Var” projesi son aşamaya geldi. ÇEŞTOB Başkanı Öncel ve Yeni Asır Genel Yayın Yönetmeni Bursalı’nın başkanlığındaki danışma kurulu, 17 Temmuz’da Kaya Termal Convention’da toplanarak finale çıkan fikirleri belirleyecek. Projenin Türkiye’de bir ilk olduğunu belirten Öncel, Çeşme’ye gönül veren ve Çeşme için bir şeyler yapmak isteyen her yaştan 2 bin kişinin fikirlerini rapor haline getirdiklerini belirterek, “Bu hem belediye başkanları hem bakanlık hem de Çeşme’ye gönül verenler için müthiş bir araştırma ve bilimsel rapordur. Çeşme bu fırsatı çok iyi değerlendirmeli. Bu Çeşme’nin çok ileri gitmesi için oluşturulmuş bir proje” dedi.

Çeşme Meydanı’nın yenilenmesi başta olmak üzere gelen fikirler arasında dünyanın en büyük engelli tatil köyü, Çeşme Kart, sakız ağaçlarının çoğaltılması ve 12 aylık turizm gibi başlıkların da bulunduğunu belirten Öncel, “Bu proje büyük bir fırsattır. Hayata geçireceğimiz fikirlerle Çeşme uçacak. Çeşme’nin plajları, Yıldızburnu kaplıca suyu, Eritrai Antik kenti ve Eşek Adası gibi birçok noktanın mimari projesi tamamlandı. Kentin çıta atlaması ve turizm adına daha da ilerilere gitmesi için bizler elimizden geleni yapıyoruz” diye konuştu.

Öncel, 17 Temmuz’daki finalin ardından tarihi sonradan belirlenecek bir günde Kültür ve Turizm Bakanı Ömer Çelik’in de katılacağı, fikir verenlerin de hazır olacağı bir lansmanla Çeşme’ye yön verecek fikirler kamuoyuna açıklanacağını söyledi.

Disneyland’tan çiçek bahçesine

ÇEŞTOB tarafından Çeşme ve Alaçatı’nın dünyanın sayılı turizm merkezlerinden biri haline getirmek hedefiyle açtığı fikir yarışması beklenin üzerinde ilgi gördü. İlgili kurum temsilcileri, Çeşme ve Alaçatı vizyonerleri, sanatçılar, medya mensupları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcilerinden oluşturulan danışma kurulu projenin her aşamasını yakından takip etti. Disneyland’tan hızlı trene, uzaydan görülecek çiçek bahçesinden feribota kadar birçok öneri geldi. İlköğretimden üniversite öğrencilerine kadar akademisyenlerin sanayicilerin de aralarında bulunduğu 2 bin kişi, Çeşme ve Alaçatı için birbirinden farklı fikirler sundu.

Danışma Kurulu’nda bulunan bazı isimler

Nail Özkardeş, Oğuz Özkardeş, Prof. Dr. Alp Timur, Prof. Dr. Atilla Sezgin, Bülent Akgerman, Cem Bakioğlu, Betül Elmasoğlu, Ekrem Demirtaş, Mustafa Kaya, Ender Yorgancılar, Rebii Akdurak, Salih Esen, Haluk Özyavuz, Kemal Zorlu, Işınsu Kestelli, İdil Yiğitbaşı, Kemal Çolakoğlu, Moris Bencuya, Oğuz Tatış, Öner Akgerman, Samim Sivri, Seda Kaya, Şerife İnci Eren, Tufan Önal, Uğur Yüce, Yılmaz Temizocak, Osman Gençer, Hamdi Türkmen, Erol Yaraş, Mesut Sancak, Mahir Vural, Kumrucu Hüseyin, Veli Usta, Mehmet Çelik, Deniz Sipahi, Alpan Veryeri, Çeşme Turizm Yüksek Okulu, Özgün Erbatu, Erdoğan Tözge, Soner Göksel, Ünal Ersözlü, Bülent Veryeri, Haluk Özsaruhan, Nejdet Yorgancılar, Hüseyin Divrik, Selim Kaptan, Mehmet Culum, Yaşar Aksoy, Cavit Kürnek, Can Özgen, Tamer Madranefe, Uğur Dündar, Demet Akbağ.

Etiketler

Bir yanıt yazın