Çeşme’ye ‘her şey dahil’ Fikirler

Katılımcılar, hayal güçlerini serbest bırakınca Disneyland'dan uzaydan görülecek çiçek bahçesine, feribottan hızlı trene kadar pek çok öneri gündeme getirildi.

Çeşme Turistik Otelciler Birliği’nin geçen yıl açtığı “Çeşme için bir fikrim var” yarışmasına fikir projeleri yağdı. Şu ana kadar Çeşme için vatandaşlardan birbirinden ilginç bin 250 proje gelirken, yarışmanın finalistlerinin 23 Haziran’da açıklanacağı belirtildi. ÇEŞTOB Başkanı Veysi Öncel, ilçe ile ilgili gelen projelerin zenginliğinin ve sayısının kendilerini mutlu ettiğini belirterek, “Bu projelerle Çeşme’yi baştan yaratacağız” dedi.

ÇEŞTOB olarak Eşek Adası’nın turizme açılması, Eritrai Şarap Köyü, Yıldız Burnu’ndaki sıcak su yatağının turizme kazandırılması, Pırlanta ve Altınkum plajlarının düzenlenmesi gibi projelerinin olduğunu dile getiren Öncel, yarışma kapsamında gelen projeleri de ele alıp açıklayacaklarını söyledi. Fikir yarışmasına birbirinden ilginç öneriler geldiğini dile getiren Öncel, “Bin 250 proje geldi. Bu projeleri değerlendirmek için üniversitelerle ve okullarla işbirliğine gidilerek protokoller imzaladık. Haziran başında yapacağımız değerlendirme toplantısında ilçenin geleceği için elle tutulur çok önemli projeleri değerlendireceğiz. Projeleri, İzmir ve Çeşme’nin kanaat önderleri, akademisyenleri, basın mensuplarının katılımıyla ele alacağız. 23 Haziran’da ise değerlendirmeye giren ve finale kalan projeleri de açıklayacağız” diye konuştu.

İlçeye büyük ilgi

Herkesin Çeşme ile ilgili bir fikrinin olmasının kendilerini sevindirdiğini belirten Öncel, “Bu çok güzel. Çünkü ilçenin sahiplenildiğini gösteriyor. Çeşme’nin geleceği için her proje çok önemli. Bu fikirlerin ışığında Çeşme’yi baştan yaratacağız” dedi.

Öncel, kendilerine gelen fikir projeleri arasında İzmir-Çeşme arası hızlı feribot, Disneyland benzeri bir kış bahçesi, denizaltına tünel, yat sporları olimpiyatı, uzaydan görünecek büyüklükte dev çiçek bahçesi, deniz müzesi gibi çok farklı fikirlerin olduğunu açıkladı.

ÇEŞME İÇİN GELEN İLGİNÇ FİKİRLERDEN BAZILARI

– Disneyland türü tematik park
– Kış bahçesi olan country kulüp
– 200 bin turisti getirecek kruvaziyer turizmi
– Çeşme’ye hafif raylı sistem
– İzmir-Çeşme arasında hızlı feribot
– Uzaydan görünebilecek dev bir çiçek bahçesi
– Kıyı kentleri yat sporları mini olimpiyatları
– Eritrai şarap merkezi
– Çeşme Kordonu’na denizaltı tüneli
– Balkonların sakız sardunyası ile süslenmesi
– Açık hava müzesi ve deniz müzesi

Etiketler

Bir yanıt yazın