Çanakkale Belediye Başkanı Yeşil Yerel Yönetim Binası’nı Tanıttı

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, tamamlama aşamasına gelen Yeşil Yerel Yönetim Binası’nı gazetecilere tanıttı. Kendi elektriğini üretebilen, şeffaf olması ve mimarisi ile dikkat çeken binaya bir süre sonra bazı birimler taşınacak.

Burası Çanakkale’nin haberine göre 2015 yılında gerçekleştirilen temel atma töreni ile yapımına başlanan Çanakkale Belediyesi Yeşil Yerel Yönetimler Binası tamamlandı, taşınma işleri yavaş yavaş başlayacak. Özellikle 2018 yılından bu yana yaşanan ekonomik sorunlar nedeni ile bir çok kez müteahhit değiştiren ve zaman zaman gündem olan Yeşil Yerel Yönetimler binası tamamlandı.

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve gazeteciler binayı bir gezerek bilgi aldılar. Gezide hazır bulunan Çanakkale Belediyesi Mimarı Tuğçe Özdemir binanın teknik, fiziki ve teknolojik özellikleri hakkında bilgiler verdi. Toplam 27.83 Metrekare kapalı alana sahip yapıda, zemin altı birimleri, 162 araçlık 6602 metrekarelik kapalı otopark alanı, 814 kişilik 702 metrekarelik çok amaçlı salon, 390 kişilik 410 metrekarelik nikah salonundan oluşmaktadır. Zemin üstü birimleri, 60 üye, 85 dinleyici kapasiteli 290 metrekarelik meclis salonu, kent meydanı üzerinden girişli 404 metrekarelik sanat galerisi ve müdürlük ünitelerinden oluşuyor. Yeşil Yerel Bina özelliği ile çevreye olduğu kadar, yerel esnafa da fayda sağlayacak olan binanın kalan işleri için Çanakkaleli esnaftan alışveriş yapılacak.

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, önümüzdeki aylarda taşınması yapılacağını ve Şubat ayı Meclisini bu binada yapmayı hedeflediklerini belirten Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, ayrıca binanın kalan işleri için Çanakkale Esnafından alışveriş yapılacağını dile getirdi. Yerel Yönetimler Binasının en büyük özelliklerinden bir tanesi de çatısına kurulan güneş enerji panelleri ile enerji tasarrufu sağlanması. Yeşil bina, enerji kaynaklarını güneş, rüzgâr, toprak gibi doğal kaynaklardan sağlayacak, enerji israfını engelleyecek ve tüm belediye birimlerini de aynı çatı altında toplayacak. Binanın çatısına kurulan yaklaşık 300 panelden elde edilecek elektrik Belediyenin elektriğini karşılayacak.

Çanakkale Belediyesi “Yeşil” Yerel Yönetim ve Kültür Merkezi Binası ile Yakın Çevresinin Düzenlenmesi Ulusal Mimari Proje Yarışması’nı Seden Cinasal Avcı, Ramazan Avcı, Ebru Can Bilhan, Kenan Bilhan’dan oluşan ekip kazanmıştı. Kazanan projenin detaylarına buradan ulaşabilirsiniz.

1. Ödül, Çanakkale Belediyesi “Yeşil” Yerel Yönetim ve Kültür Merkezi Binası Yarışması

Çanakkale’nin “Yeşil” Belediye Binasının Yapımı Sürüyor

Belediye Binası’nda Sona Doğru

Yeşil Yerel Yönetim ve Kültür Merkezi Binası İnşaat Faaliyetleri Tüm Hızıyla Sürüyor

Etiketler

Bir yanıt yazın