“Çağdaş İş Birliği” Kavramını Tanımlayan Bir Ofis Binası

İlaç firması Roche’un, Almanya’nın Grenzach-Wyhlen kentinde yer alan kampüsüne eklenen yeni çalışma binası, Christ & Gantenbein tarafından tasarlandı.

Fotoğraflar: Walter Mair

İsviçre Ulusal Müzesi’nin Basel‘deki uzantısı ile Lindt’in Zürih yakınlarındaki genel merkez binası ve fabrikası gibi projeler sayesinde Christ & Gantenbein, betonun sertliğini yumuşak ve plastik formlarla dengelemede usta bir ekip olarak ün kazandı. Roche’un yeni binası da, Basel merkezli mimarların heykelsi beton kullanımını ayrıştırılmış formlar ve üstün işlevsellikle harmanlayan bu özgün estetik anlayışını yansıtıyor.

Beton, alüminyum ve cam elemanlarla tanımlanan bina, basit bir kübik hacim olarak tasarlandı. Roche çalışanları için hiyerarşiden uzak olarak tasarlanan bu açık planlı çalışma alanında, akıllı yapı destek sistemleri ile esnek, akışkan ve kolonsuz bir iç mekan elde edildi. Şeffaf cephelerin kullanımı ile doğal ışık ve kampüs manzarası, ofis hayatı ile buluşturuldu.

Mobilyalar, INCHfurniture tarafından Christ & Gantenbein iş birliği ile oluşturulan bir konsept üzerinden özel olarak geliştirildi. Uyarlanabilir ve taşınabilir özelikleri ile bu parçaların, binanın doğal esnekliğini tamamlaması amaçlandı.

Stüdyonun kurucu ortağı Emanuel Christ, göze çarpan ve modern hissettiren, ancak aynı zamanda geleceğin çalışma alanlarının ihtiyaçlarına da karşılık veren bir ofis yaratmayı umduklarını ifade ediyor:

“Çok işlevli çalışma binamız, hem bugün hem de yarın için nelerin gerekli olduğunu öngörüyor. Bu, ancak ilgili tüm tarafların üzerine düşeni yaptığı inanılmaz iddialı bir hedefle mümkün olabildi: alışılmamış bir şey yaratmak, farklı bir şey geliştirmek ve önermek, çağdaş iş birliği üzerine kendi versiyonumuzu ve yorumumuzu icat etmek.”

Christ, “Uzaktan yapılamayanlar için bir alan sağlamak istiyoruz” diyerek sözlerine devam ediyor:

“Roche çalışanlarına olumlu bir deneyim sağlamak ve yerel toplumu bu deneyime davet etmek için bu çalışma alanını kişilik, çeşitlilik, özgürlük ve esneklikle donatmak istiyoruz. Christ & Gantenbein’in mimarisi, tüm bu özel anların ortaya çıkmasını sağlayan bir çerçeve yarattı.”

Kunstmuseum Basel’in Yeni Binası

Etiketler

Bir yanıt yazın