Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Merkezi Öğrenci Mimari Fikir Tasarım Yarışması Üzerine

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi'nin açmış olduğu Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Merkezi Öğrenci Mimari Fikir Tasarım Yarışması'nda ödül almaya hak kazanan ekipler yazdı.

Yarışmada ödül almaya hak kazanan ekipler anlatıyor:

Kamuoyuna duyurulur,

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi, serbest ve tek aşamalı olarak düzenlenen bir öğrenci mimari fikir projesi yarışması açtı. Yarışma 8 Haziran 2022 tarihinde ilan edildi. 12 Ağustos 2022 tarihinde ise sonuçlar ilan edildi. Yarışmanın amacı ise Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi kampüsünde yer alan bir parsele uluslararası öğrenci merkezi tasarlamaktı. Yarışmanın bir Üniversite tarafından düzenlenmesi nedeniyle 288 ekibin ön kayıt yaptığı duyuruldu. 12 Ağustos tarihinde sonuçların açıklanması itibariyle kolokyum, ödül töreni ve jüri raporunun  www.ibu.edu.tr web sitesi üzerinden ilan edileceği beyan edildi. Fakat sonuçlarının ilanı dışında herhangi bir açıklama yapılmadı.

Yarışma şartnamesinde, “Jüri değerlendirme sonuçlarının ilanından sonra, yukarıda yazılı ödül ve mansiyonlar, 193 sayılı Gelir Vergisi Kanunu’nun 29. maddesine göre, yarışmacılara en geç 90 gün içinde ödenecektir. Ödemeler, yarışmacıların ibraz ettikleri banka hesabına yapılacaktır” ifadesi geçmektedir. Bu ifade, çoğu zaman yarışmaya katılma konusunda tereddüt yaşayan yarışmacılar için bir güvence oluşturmaktadır.

Deneyimimize dayanarak ödüllerin nadir de olsa ödül töreninde (hatta nakit olarak) bazen ise birkaç ay sonra ödendiğine şahit olduk. Yarışmacılar olarak bu sistemin ufak tefek aksaklıklarla da olsa işlediğini, dolayısı ile yarışma kurumu ile yarışmacı arasında bir güven tesis edildiğini söyleyebiliriz. Ancak 12 Ağustos sonuçların açıklanmasından bu yana 04.01.2023 tarihi itibariyle 145 gün  geçtiği halde ödemeler yapılmadı ve jüri raporu açıklanmadı. Ayrıca bu durum karşısında herhangi bir muhatap bulunamaması ve resmî açıklama yapılmaması durumuyla karşı karşıyayız. Bu durumun ise “Yarışma Kurumu’na, hatta yarışmayı açan kurumun, Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesinin kurumsal kimliğine zarar verdiğini tarafımızdan belirtmek istiyoruz.

Saygılarımızla,

Sefa Cengiz Okan – YTÜ

Asude Gündoğdu – YTÜ

Ece Toprak – YTÜ

Kağan Rüstem – YTÜ

Ahmet Hakan Uğur – YTÜ

Rümeysa Kılıçaslan – ÇANKAYA ÜNV

Betül Keleş – ÇANKAYA ÜNV

Çınar Karayünlü – ÇANKAYA ÜNV

Eren Kırıştıoğlu – GTÜ

Nurseli Karatepe – GTÜ

Arif Tahtalı – GTÜ

Utku Özen – KTÜ

Ali Gaffar Erturun – KTÜ

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Uluslararası Öğrenci Merkezi Öğrenci Mimari Fikir Tasarım Yarışması

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Mimari Fikir Yarışması Sonuçlandı

Etiketler

3 yorum

  • Özgür Savaş Özer says:

    Mimari fikri mi tasarlıyoruz?

  • Özgür Savaş Özer says:

    Selamlar. Ben hızlıca geçerken yarışma duyurusu gibi anladım ve hızlı yorum yazdım. O yüzden yukarıdaki yorumum konuyla alakalı değil gibi görünebilir kusura bakmayın.

    Ama biliyor musunuz, aslında alakalı. Duyurusu, düzenleyicileri tarafından koyulmuş ismi bu seviyede olan yarışmanın, süreci de işte bu kadar olmuş demek ki.

  • Ahmet Turan Köksal says:

    Olay şöyle olmuştur. Sonuçlar açıklanmış ödemeler ve tabii kolkyum yapılacak kazananlar arasında İBÜ’den kazanan olmadığını gören yönetim ben bunlara para vermem tören de düzenlemem demiştir. Olan düzenleyene ve tabii kazananlara olmuştur.

    Yarışmayı projeleri kazananları kazanmayanları konuyu filan bilmiyorum da…

    Çocuklar masraf etmiş bir şekilde yarışmışlar sonuçlar açıklanmış. Plaketlerini sertifikalarını ödüllerini verin. Ayıptır.

Bir yanıt yazın