Arkitera Ödülleri 2021 Sahiplerini Buldu

Arkitera Mimarlık Merkezi tarafından verilen Arkitera Ödülleri, 21 Haziran Salı günü Kastamonu Entegre Genel Merkezi’nde yapılan ödül töreni ile sahiplerini buldu.

Bu yıl Kastamonu Entegre’nin desteği ile, on üçüncü kez sahiplerini bulan Arkitera Genç Mimar Ödülü ve Arkitera İşveren Ödülü için yapılan tören 21 Haziran Salı günü, İstanbul Altunizade’de, Kastamonu Entegre Genel Müdürlük Binası’nda (Sedad Hakkı Eldem ve Hamdi Şensoy tarafından tasarlanan Eski Şark Sigorta binası) düzenlendi.

Fotoğraflar: Hande Alpaslan

Arkitera Genel Koordinatörü Emine Merdim ve Kastamonu Entegre Global Satış ve Pazarlama Direktörü Cahit Akyıldız’ın yaptığı açılış konuşmaları sonrasında ödüller sahiplerini buldu.

İşveren Ödülü On Üçüncü Kez Verildi

İlki 2005 yılında verilen Arkitera İşveren Ödülü, bu sene on üçüncü kez sahiplerini buldu. Amacı, kaliteli mimari üretim için işverenin önemini vurgulamak ve yatırımcıları nitelikli binalar, mekanlar inşa etmeye teşvik etmek olan ödüller, her yıl olduğu gibi bu yıl da, kamu ve özel sektör olmak üzere iki kategoride verildi. Bu sene ayrıca iki adet Seçici Kurul Teşvik Ödülü de verildi. İşveren Ödüllerinin bu seneki seçici kurulunda, Sevince Bayrak, Hakan Demirel, Boğaçhan Dündaralp, Hakan Habif ve Aslı Özbay yer aldı.

İlk seçici kurul teşvik ödülü İznik’te Dağ Evi projesi ile projenin işvereni Başar Güçlü‘ye verildi. Başar Güçlü ile tasarım ekibi Evrim Akcan, Arif Bıltır ve Emre Torbaoğlu plaketlerini seçici kurul üyelerinden Hakan Demirel’den aldılar.

Seçici kurul tarafından verilen diğer teşvik ödülüne ise 10 Ekim Anıtı ve Anma Yeri ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Yeşil Alanlar Daire Başkanlığı layık görüldü. Seçici kurul üyelerinden Boğaçhan Dündaralp, İzmir Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Daire Başkanı Erhan Önen ve proje tasarımcısı Sezgin Karaman’a plaketlerini takdim etti.

Arkitera İşveren Ödülü Özel Sektör kategorisinin kazananı, Pulver Yeni Conta Fabrikası ve Yönetim Yapısı projesi ile Pulver Kimya Sanayi ve Ticaret AŞ oldu. Pulver Kimya Yönetim Kurulu Üyesi Cem Mızraklı ile projenin mimarı Nevzat Sayın ve Sami Metin Uludoğan ödüllerini Boğaçhan Dündaralp’ten aldılar.

İzmir Tarımı Geliştirme Merkezi – Sasalı Biolab projesi ile İzmir Büyükşehir Belediyesi Etüt Proje Daire Başkanlığı Arkitera İşveren Ödülü Kamu kategorisinde ödül aldı. Seçici kurul üyelerinden Hakan Demirel, İzmir Büyükşehir Belediyesi, Etüd ve Projeler Dairesi Başkanı Vahyettin Akyol ile projenin mimarları Mert Uslu ve Nilay Özcan Uslu’ya ödüllerini takdim etti.

Sahne Genç Mimarların

Genç mimarların işlerini ve isimlerini duyurmak, böylece mimari üretimde daha çok yer almalarını sağlamak amacıyla ilk kez 2004 yılında verilen Arkitera Genç Mimar Ödülü, bu yıl on üçüncü kez sahiplerini buldu. Levent Çırpıcı, Başak Emrence, Arda İnceoğlu, Ayça Akkaya Kul ve Fatih Yavuz’dan oluşan seçici kurulun değerlendirmesi sonucunda ödülü kazanan belirlendi.

Bu senenin Genç Mimar Ödülü’nü 9016 Mimarlık’ın ortakları Bilge Altuğ ve Mehmet Metin Polat kazandı. Ödülü Bilge Altuğ ve Mehmet Metin Polat’ı temsilen Bengi Altuğ’a, geçen senenin kazananları Fatih Yavuz ve Emre Şavural ile seçici kurul üyesi Başak Emrence takdim etti.

Bu yılın genç mimarlarına bir ödül de törenin ev sahipliğini yapan Kastamonu Entegre’den geldi. Arkitera Ödülleri töreni, jüri üyelerine teşekkür plaketlerinin verilmesi ve toplu fotoğraf çekimiyle son buldu.

Etiketler

Bir yanıt yazın