Amsterdam’da 17. Yüzyıldan Kalma Bir Kanal Evinin Dönüşümü

Amsterdam merkezli tasarım ve mimarlık ofisi i29, 17. yüzyıldan kalma bakımsız bir kanal evini, manzaraya hakim, aydınlık bir eve dönüştürmüş. Yıllar içinde, bakımsız kalan ev neredeyse tamamen harabeye dönüşmüş ve tadilatın bir uzman ekiple birlikte yürütülmesi 2 yıldan fazla zaman almış.

Yeni iç mekan, eski yapıya yeni bir bakış açısı sağlayan farklı alanları renkli olarak vurgulamak üzerine planlanmış. Orijinal detaylar renkli odalarda çeşitli şekillerde açığa çıkarılmış. Farklı görüş hatları oluşturmak ve mekansal bir deneyim yaratmak için renk ve kaplamanın bir boşluktan diğerine sorunsuz bir şekilde karışması sağlanarak birbirine bağlanmış.

İnce duvarlara ve özel tasarım meşe mutfak ile yemek masasına sahip olan zemin kattaki mutfak alanı beyaz betonla kaplanmış. Mutfağın içinden geçen yeşil bir cam duvarla ayrılmış alanda ebeveyn banyolu ve bahçe erişimi olan gizli, tam donanımlı bir misafir odası tasarlanmış. Mutfak, yukarıdaki odalara güzel bir giriş oluşturan gri lekeli meşe duvarla yukarıdaki çalışma odasına görsel olarak bağlanmış. Aynı gri, akustik için bir kumaş duvar kaplaması şeklinde oturma odasına kadar devam ettirilmiş. Oturma odasındaki dönen kitap duvarının arkasında, başka bir gizli alan, sakinleştirici mavi bir yüzeyle kaplanmış bir okuma veya dinlenme alanı planlanmış.

Üst kattaki yatak odalarının tasarımında, gerçek bir otel deneyimi yaşatacak şekilde konfor ve lüks detaylar ön plana çıkarılmış. Orijinal çatı konstrüksiyonu ile ebeveyn yatak odası, banyodan hem merdiven boşluğunu hem de duş alanını çevreleyen aynalı bir hacimle ayrılmış. Duş duvarları, kanalların doğrudan görünümünü artıran iki yönlü aynalarla inşa edilmiş. Bitişik banyoda her ikisi de ahşap olan geleneksel bir Japon küveti ve ayaklı uyumlu lavabo kullanılmış.

17. yüzyılda inşa edilmiş bu kanal evi için ofis tarafından özel olarak tasarlanan tüm müdahaleler mevcut çevreye uyum sağlarken, aynı zamanda evin kalitesini bir sonraki nesil için daha yüksek bir seviyeye yükseltmiş.

Hollanda’da Küçük Tatil Evi

Yüzer Ev

Etiketler

Bir yanıt yazın