Hollanda’da Küçük Tatil Evi

i29 Interior Architects ve Chris Collaris, konforlu iç mekan çözümleri ve doğayla bütünleşen mimari unsurları bir araya getirerek küçük bir tatil evi tasarladılar.

Fotoğraflar: Ewout Huibers

Hollanda Vinkeveen’de dört kişilik bir aile için tasarlanan küçük ev, 55 m2‘lik alanına rağmen geniş bir mekân algısı yaratıyor ve etrafındaki doğanın tüm manzarasını sunuyor. İç mekândan dış mekâna doğru geliştirilen yerleşim düzeninde oturma odası, mutfak ve yemek odası, avlu, üç yatak odası, iki tuvalet ve bir banyo yer alıyor.

Ada üzerinde yer alan yapının konumu, yakınındaki göl manzarası ve güneş yönüne göre belirlendi. Dört parçaya bölünen hacim, panoramik manzaralar sunuyor. Parçalı hacim, güneşten daha etkin biçimde faydalanılmasını sağlıyor.

Mekân boyutlarındaki çeşitlilik ve birbiriyle bağlantılı konumlanmaları ile yapının görünümü heykelsi bir etki bırakıyor. Tüm hacimlerde kullanılan geniş pencereler ve kayar kapılar tamamen açılarak iç mekânla dış mekânı bütünleştiriyor.

Her hacmin kendine ait programı olan konutta özel olarak tasarlanan dolap ve mobilyalar kullanılıyor.

Cephedeki çam ağacı malzemesiyle uyumlu olarak meşe ağacından doğal ya da siyah boyalı ahşap paneller gibi sade malzemeler ve cilalı beton zemin tercih ediliyor.

Basit ama akıllı müdahaleler ile proje, enerji tasarruflu, çevre dostu ve küçük boyutlarda bir konut olarak tasarlandı. i29 Interior Architects ve Chris Collaris’in tasarladığı proje, küçük evler için akıllı, rahat ve kaliteli bir örnek oluyor.

Etiketler

Bir yanıt yazın