Almere’deki Bahçecilik Pavyonu Konferans Merkezine Dönüştürülüyor

DP6 Architectuurstudio tarafından Floriade Expo 2022 için tasarlanan Natural Pavillion, etkinlik sonrasında ofislerin bulunacağı bir konferans merkezine dönüştürülecek.

Fotoğraflar: Daria Scagliola & Stijn Brakkee.

Hollanda’da on yılda bir gerçekleştirilen Floriade Expo etkinliği için önerilen strüktür, %95 oranla biyo-bazlı malzemeler ve yenilenebilir kaynaklar kullanılarak üretilmiş. Üç farklı kottan oluşan yapı, 3,5 metre açıklığa sahip ahşap kübik modüllerden meydana geliyor. Kübik modüller, çatının üstünü kapladığı avlunun etrafını sararak düşey dolaşım hattı için kamusal bir boşluk yaratıyor.

Çatı kurgusu fotovoltaik sistemle sürdürülebilir yaklaşımın altını çizerken, aynı tavır betonsuz kurulan ahşap temellerde de görülüyor. Ahşap modüllerin güçlendirilmesi için kullanılan çelik bağlantı noktaları ve yapıda kullanılan bütün saydam malzemeler ömrünü tamamlamış yapılardan geri dönüştürülerek kullanılmış.

Ahşap iskeleti yer yer dolduran ve kapalı mekanlar üreten duvar kaplamaları geniş bir çeşitlilik gösteren organik malzemelerden üretilmiş. Malzemeler arasında keten, saman, biber sapları, miselyum ve selüloz bulunuyor. Bu organik duvar panellerini ahşap modüllere sabitlemek için kullanımdan kaldırılmış çatı pencereleri yeniden işlevlendirilmiş.

Floriade Expo 9 Ekim 2022’de son bulduktan sonra Aralık 2022’de yapının yerinde kalmasına ve yeniden işlevlendirilmesinde karar kılınmış. Almere ve Flevoland belediyelerinin kooperatif bir çalışmayla öne sürdükleri plan dahilinde bölge yeni bir yerleşim yerine ve bir kampüse ev sahipliği yapacak. Gıda tedariği ve kentsel tarıma odaklanılacak bu kampüste Natural Pavillion’un ikinci yaşamı bilim insanlarını ağırlayacak ofis mekanları ve konferans merkezi olarak belirlenmiş.

Dünya Bahçecilik Fuarı Floriade’de Takılıp Sökülebilen Pavyon

Hollanda’da Yüzen Bir Sanat Pavyonu

 

Etiketler

Bir yanıt yazın