2023’te En Çok Okunan Projeler

2023 yılını geride bırakırken, yıl boyunca Arkitera’da en çok okunan mimari proje ve yarışma projelerini sizler için derledik.

1 Ocak – 27 Aralık 2023 tarihleri arasında yayınlanan haberlere dayanarak hazırlanan bu sıralamada Google Analytics verileri kullanılmıştır.

Mimari Projeler

5- Rami Kütüphanesi Peyzaj Projesi

Yeniden ele alınarak bir modern kütüphane ve yaşayan bir peyzaj alanına dönüştürülen Rami Kütüphanesi peyzajı caps.office tarafından projelendirildi.

4- Moda İskelesi

1916-1917 yıllarında Vedat Tek tarafından tasarlanan ve sonrasında yolcu azlığı sebebiyle hizmetten alınan Moda İskelesi’nin yeniden işlevlendirme projesi Novos Mimarlık tarafından yapıldı.

3- İstanbul Modern

Türkiye’nin ilk modern ve çağdaş sanat müzesi İstanbul Modern’in, Renzo Piano Building Workshop tarafından tasarlanan yeni binası 4 Mayıs 2023 Perşembe günü ziyarete açıldı.

2- Balçova Cemevi

Balçova Cemevi, Nevzat Sayın Mimarlık Hizmetleri (NSMH) tarafından tasarlandı.

1- TOKİ Kayaşehir 22. Bölge

İğdeli Mimarlık tarafından tasarlanan Toki Kayaşehir 22. Bölge projesi İstanbul, Başakşehir’de bulunuyor.

Yarışma Projeleri

5- 1. Ödül (Yapı Tasarımı), Sürdürülebilir Geleceği Tasarla Mimari Fikir Yarışması 2022

Miray Kazmaz, Ahmet Tunahan Demirbaş ve Melike Özcan’ın projesi Sürdürülebilir Geleceği Tasarla Mimari Fikir Yarışması 2022’de birincilik ödülünü kazandı.

4- 1. Ödül, Bir Uygarlık Odağı Olarak Şehir Meclisleri Binası İçin Fikir Projesi Yarışması

atölyemekan ekibi, Bir Uygarlık Odağı Olarak Şehir Meclisleri Binası İçin Fikir Projesi Yarışması’nda birincilik ödülü kazandı.

3- 1. Ödül, İBB Kültür ve Sanat Odağı Mimari Proje Yarışması

SCRA Mimarlık ve 2×1 Mimarlık’ın İBB Kültür ve Sanat Odağı Mimari Proje Yarışması için tasarladığı proje birincilik ödülünü kazandı.

2- 1. Mansiyon, Bir Uygarlık Odağı Olarak Şehir Meclisleri Binası İçin Fikir Projesi Yarışması

Yanardağ Mimarlık, Bir Uygarlık Odağı Olarak Başkanlık ve Şehir Meclisleri Fikir Projesi Yarışması’nda 1. Mansiyon Ödülü’nü kazandı.

1- 1. Ödül, Konya Alaeddin Tepesi II. Kılıçarslan Köşkü ve Kazı Alanı Mimari Fikir Proje Yarışması

Mustafa Batu Kepekcioğlu, Ayşe Dede, Ömer Akman, Erkan Akan, Sümeyye İşbilir, Tuba Ölmez, Dilek Arık, Sebahattin Küçük, Esra Yağdır Çeliker Cenger, Selin Karsan, Gonca Demirkesen, Selen Öztürk, Nihan Balkan, Emre Söylemez ve Samet Can Atlı tarafından tasarlanan proje Konya Alaeddin Tepesi II. Kılıçarslan Köşkü ve Kazı Alanı Mimari Fikir Proje Yarışması’nda birincilik ödülünü kazandı.

Etiketler

Bir yanıt yazın